Kış sezonu nedir Kış gündönümü 2021 2022 ne zaman başlar Kış sezonu bitiş tarihi

Kış sezonu nedir Kış gündönümü 2021 2022 ne zaman başlar Kış sezonu bitiş tarihi

Kış sezonu tüm dünyada resmen başladı. Google, çeşitli özel günler, kişiler ve doğa olaylarını da ana sayfasında doodle olarak yer veriyor. Google, bu kez kış sezonu 2021-2022 sezonuna özel bir doodle logosu hazırlayarak ana sayfasına taşıdı. Peki ama kış sezonu ne zaman başlar ve ne zaman biter? İşte tüm detaylar.

Kış sezonu tüm dünyada etkisini göstermeye başladı. Google, özel gün, kişiler ve doğa olaylarını ana sayfasına taşımaya devam ediyor. Google bu kez kış sezonuna özel bir doodle ile karşımıza çıktı. Kış mevsimi başlangıcı olan Kış Mevsimi 2021 (Kuzey yarımküre). Başlangıç: 21 Aralık, Salı ve bitiş tarihi olarak ön görülen Bitiş: 20 Mart 2022, Pazar'a özel bir logo ile kullanıcıları karşıladı. Kullanıcılar kış sezonuna dair detayları merak ediyorlar. İşte Google'un kış sezonu 2021-2022 logosunun ayrıntıları.

En uzun gecenin yaşandığı ve Kış mevsiminin başlangıcı olarak kabul edilen 21 Aralık, dünyaca ünlü arama motoru Google tarafından doodle haline getirildi. Bu tarihte, Kuzey Yarımküre'de Kış, Güney Yarımküre'de de Yaz mevsimi başlangıcıdır.

İŞTE GOOGLE'UN KIŞ DÖNÜMÜNE ÖZEL YAPTIĞI O DOODLE

kissezonu.jpg

KIŞ GÜNDÖNÜMÜ NEDİR?

Kış gündönümü (21 Aralık en uzun gece), güneş ışınlarının Oğlak Dönencesi'ne dik geldiği andır. Kuzey yarımkürede günler uzamaya, güney yarımkürede de kısalmaya başlar. Bu tarih bazı ülkelerde kuzey yarımkürede kışın, güney yarımkürede yazın başlangıcı sayılır. Bununla beraber bazı ülkelerde de yazın veya kışın tam ortası kabul edilir. Güney yarımkürede en uzun gündüz, Kuzey yarımkürede en uzun gece yaşanır. Kış gündönümü Türkiye saatiyle 17:59’de başlar.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN