Kızgın güneşin altında topluyorlar Rusya ve Irak’a gönderiyorlar! Tarlada 8 TL, markette 55 TL’den satılıyor

Kızgın güneşin altında topluyorlar Rusya ve Irak’a gönderiyorlar! Tarlada 8 TL, markette 55 TL’den satılıyor

Hatay'ın kızgın güneşinin altında bin bir emekli toplanıyor en çok Rusya ve Irak'a gönderiliyor. Fiyatı tarlada 8 TL olan ürünlerin markete ulaşması ile birlikte etiket fiyatları 55 TL'yi buluyor.

Hatay'ın Amik Ovası'nda devam eden yassı şeftali hasadı 40 derecelik kavurucu sıcağa rağmen hız kesmeden devam ediyor. Daldan tek tek toplanan yassı şeftaliler tarlada 8 TL'den alıcı bulurken markette fiyatı 55 TL'yi buluyor.

YASSI ŞEFTALİ HASADI DEVAM EDİYOR

Reyhanlı ilçesinde çiftçilik yapan Ahmet Cünedioğlu, 45 dönümlük arazide yetiştirdiği yassı şeftalilerin hasadı için kolları sıvadı. Bölgede Afrika sıcaklarının etkisi hissedilirken 40 derecelik sıcağa rağmen hasada hiçbir şey engel olamıyor. Depremin etkilediği bölgede kilosu 8 TL'yi bulan yassı şeftali, ekonomik özgürlük de sağlıyor.

Hatay'da yassı şeftali hasadı başladı

RUSYA VE IRAK'A GÖNDERİLİYOR

Tarlada fiyatı 8 TL olan yassı şeftali hasadı hakkında detayları paylaşan Cünedioğlu, "Yassı şeftali 45 dönümlük arazide hasat ediliyor. Yaklaşık 50 ton civarında hasadımız var. Tarlada yaklaşık 8 TL'den satılıyor. Bu meyve genelde Rusya ve Irak'a ihraç ediliyor. Şu an ihracat kapalı olduğu için ürünler Türkiye'de kalıyor" dedi.

Zor bir işçiliği olan yassı şeftali hasadı hakkında bilgi veren Zeynep Avcı, 515 TL yevmiye aldıklarını belirterek Sabahın erken saatlerinde işe koyulduklarını aktardı. Güneşin kızdırması ile birlikte hasat sürecini sonlandırdıklarını ifade eden Avcı, Günde 500 kasa doldurduklarını söyledi.

Hatay'da hasadı devam eden şeftalide 4 bin 500 ton rekolte bekleniyor

ŞEFTALİNİN FAYDALARI

  • Bağırsak sağlığına iyi gelir
  • Kalp sağlığını iyileştirir
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir
  • Sağlıklı kilo vermeye yardımcı olur
  • Şeftali cilde fayda sağlar
  • Vücuttaki demir düzeylerini iyileştirir


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN