Kobani davasındaki tahliyelere duruşma savcısından itiraz

Kobani davasındaki tahliyelere duruşma savcısından itiraz

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da bulunduğu 108 sanığın yargılandığı davada, savcı, eski Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen ile dönemin MYK üyeleri Can Memiş, Cihan Erdal ve Berfin Özgü Köse'nin tahliye edilmesine itiraz etti.

Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesince 15 Haziran'da görülen duruşmada, sanıklardan eski Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen ile dönemin MYK üyeleri Can Memiş, Cihan Erdal ve Berfin Özgü Köse adli kontrol şartıyla tahliye edildi.

Edinilen bilgiye göre, duruşma savcısı Cemalettin Şimşek, söz konusu isimlerin yeniden tutuklanması için mahkemeye itiraz etti.

YENİDEN TUTUKLANMALARINI TALEP ETTİ

Mahkemeye sunulan itiraz dilekçesinde, sanıklara isnat edilen eylemler arasında "vahim suçların" da bulunduğuna işaret edilerek, "Sanıkların üzerine atılı suçları işlediğine dair somut delillerin bulunduğu, suçun gerektirdiği ceza miktarı, henüz tanık beyanlarının alınmadığı, dolayısıyla delillere müdahale edilmesinin mümkün olduğu, bu nedenlerle adli kontrol hükümleri bu aşamada yetersiz olacaktır." değerlendirilmesine yer verildi.

Söz konusu nedenlerden dolayı tahliye edilen 4 ismin yeniden tutuklanması istendi.

AĞIR CEZA MAHKEMESİ REDDETTİ

İtirazı değerlendiren Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi talebi reddetti. Bunun üzerine Savcı Şimşek, itirazı Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesine taşıdı.

Mahkemenin bu talebi kabul etmesi halinde söz konusu isimler yeniden tutuklanacak.

İddianamede sanıklar Bilgen, Memiş, Erdal ve Köse, "azmettirici sıfatıyla" Kobani olayları esnasında Türkiye genelinde yaşanılan terör eylemleri ile 37 kişinin hayatını kaybetmesinden sorumlu tutuluyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN