Konut ve araç satışı yapacaklar dikkat! O şartı sağlanmadan kimse imza atamayacak! Karar Resmi Gazete’de yayımlandı

Konut ve araç satışı yapacaklar dikkat! O şartı sağlanmadan kimse imza atamayacak! Karar Resmi Gazete’de yayımlandı

Konut satışı yapacak milyonlarca vatandaşı ilgilendiren önemli bir karara imza atıldı. Karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Emlak piyasasında yeni dönem başlıyor. O şartları sağlamadan konut satışı yapmak imkansız olacak. İşte tüm detaylar…

Taşıt veya konut satışı yapmak isteyen milyonlarca vatandaş yeni yönetmelik engeline takılıyor. Yeni düzenleme kapsamında ilan vermek isteyen vatandaşlar açık kimliklerini gizleyerek sahte hesap üzerinden ilan veremeyecek. Kişinin kendisi, eşi ya da 1 ve 2 derece kan hısımlarına ait olmayan veya ilana konu taşınamaz veya taşıtın sahibi tarafından yetkilendirilemediği durumlarda ilan vermek mümkün olmayacak. Karar doğrultusunda emlak komisyoncuları ve oto galericiler gibi yetkilendirilmiş kişiler, sahip oldukları yetki belgelerinde doğrulama yapmadan satışına yetkili oldukları taşıt veya taşınmazı ilana koyamayacak. İşte tüm detaylar…


RESMİ GAZETE’DE YAYINLANDI

Son yıllarda taşınmaz ve ikinci el motorlu kara taşıtı ticaretinde sık sık mağduriyet yaşayan vatandaşların sıkıntıları göz önüne alınarak yeni bir karara imza atıldı. Ticaret Bakanlığı, spekülatif fiyat artışlarını ve yanıltıcı ilanları önlemek amacıyla yönetmelikte değişikliğe gitti.

konut-almak.jpg


Yeni düzenleme ile birlikte ilan sitelerindeki sahte ilanların engellenmesi, gereksiz fiyat artışlarının önlenmesi ve ilanlardaki bilgi kirliliğinin ortadan kaldırılması amaçlanıyor. Resmi Gazete’de yayımlanan kararın 2 ay sonra yürürlüğe gireceği belirtildi. Yeni düzenlemelerin tüketici mağduriyetinin önüne geçmesini amaçladığı ve ticarette daha şeffaf bir ortam sağladığı ifade ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN