Konya, İstanbul, Kayseri, Yozgat, Gümüşhanelilere müjde! Her yerde bu kartı kullanacaksınız: Türkiye'de bir ilk

Konya, İstanbul, Kayseri, Yozgat, Gümüşhanelilere müjde! Her yerde bu kartı kullanacaksınız: Türkiye'de bir ilk

Türkiye'nin merakla beklediği uygulama sonunda hayata geçiriliyor. Konya, İstanbul, Kayseri, Yozgat, Gümüşhane’de sevinç çığlıkları yükseldi. Bu kart Türkiye'nin dört bir yanında geçerli olacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, tüm detayları paylaştı. İşte Türkiye'nin yeni kartı…

HİLAL NAS | KARAR

Uzun süredir gündemde yer alan ulaşım problemine son noktayı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu koydu. Konya'da tamamlanan pilot uygulamanın 81 ile yayılacağını belirten Bakan Uraloğlu, projenin ilk ayağının Konya'da başladığını söyledi. Kayseri, Yozgat ve Gümüşhane'de belediyeler ile sözleşme süreçlerinin tamamlandığına değinen Uraloğlu, Türkiye'ye müjdeyi duyurdu. İşte Türkiye'nin yeni kartı…


TÜM TÜRKİYE'DE GEÇERLİ OLACAK

Türkiye Kart uygulamasında ilk adım tamamlandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, tüm ulaşım hizmetlerinden ve finansal sistemlerden faydalanma imkanı sunacak olan Türkiye Kart detaylarını paylaştı. Proje ile şehir içi toplu taşıma hizmetlerinin ulaşım sektöründe tüm paydaşların dahil olacağı bir takas sistemini gündeme getirdiğini belirten Uraloğlu, switch, mahsuplaşma ve operasyon merkezinin kurulması ile birlikte Türkiye Kart’ın uygulamaya geçeceğini aktardı. Türkiye'nin dört bir yanında geçerli olacak kart ile birlikte ulaşım araçları, para transferleri ile birlikte alışveriş ve birçok ihtiyaç da tek kart ile sağlanacak.

turkiye-kart.jpg

KONYA'DA ALTYAPI TAMAMLANDI


Konya'da teknik altyapı süreçlerinin tamamlandığını belirten Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul'da da yeni Havalimanı Metro hattının entegrasyon çalışmalarının hazır olduğunu söyledi. Kayseri Büyükşehir, Yozgat ve Gümüşhane belediyeleri ile sözleşme sürecinin tamamlandığını aktaran Bakan Uraloğlu, “Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı doğrultusunda 2023 yılı sonuna kadar hedefimiz 6 ilde projeyi devreye sokmak. TCDD ve TCDD Taşımacılık tarafından işletilen tüm raylı sistemlerde Türkiye Kart'ın devreye alınmasına yönelik çatı sözleşme süreçleri de devam ediyor. GAZİRAY, BAŞKENTRAY ve İZBAN hatlarında sözleşme sonrası entegrasyon süreçleri başlatılacak.” şeklinde konuştu.

kart-degisim.jpg


İlerleyen süreçte diğer belediyeler ve operatörler ile anlaşma yapılacağını da söyleyen Uraloğlu, projenin yaygınlaştırılmasını hedeflediklerini belirtti. Türkiye Kart Projesi ile birlikte ulaşım sektöründe köklü bir değişim yaşanacak. Yeni uygulama daha hızlı ve kolay bir ulaşım amaçlarken ulaşım ve ödeme işlemlerinde etkin rol oynanmasını sağlayacak.

TÜRKİYE KART ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Yılsonuna kadar 6 ilde kullanılmaya başlayacak olan Türkiye Kart, toplu ulaşım ile birlikte POS ve ATM cihazlarında da kullanım kolaylığı sağlayacak. Belediye harçları ve vergi ödemeleri ile birlikte park ödemeleri, anlaşmalı iş yerleri bir bir takdir ödemeleri, yiyecek ve içecek otomatlarında geçerli olacak.


Türkiye Kart ile birlikte PTT kanalları, bankalar ve devlet kurumları ile birlikte online kanallar, mobil uygulama ve anlaşmalı iş yerleri üzerinden de yükleme işlemleri yapılabilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN