Konya’da polis ekiplerinin yaptığı rutin asayiş denetiminde şaşırtıcı bir olay yaşandı. Kontrol sırasında bir kişinin cebinden yavru piton yılanı çıktı. Ekipler, durumu hemen Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’ne bildirerek hayvana el koydu. Yavru piton, sağlık kontrollerinin yapılması için Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesi’ne teslim edildi.

Karatay Hayvanat Bahçesi Veteriner Hekimi Ahmet Akbalcı, yapılan muayenede yılanın sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti. Akbalcı, “Piton uygun sıcaklık ve nem koşullarına sahip özel bir ortamda bakım altına alındı. Kraliyet pitonları sakin yapılı, zehirsiz ve avlarını boğarak beslenen bir türdür. Burada donmuş hayvanlarla besleniyor, canlı yem kullanılmıyor. Ortalama 30 yıl yaşayabilir, boyları 2 metreye kadar uzar” dedi.
Akbalcı ayrıca, doğada benzer türlerle karşılaşıldığında vatandaşların bu hayvanları hayvanat bahçesine getirmeleri gerektiğini vurgulayarak, “Bu piton da polis ekiplerince bulunup bize ulaştırıldı. Şu an gayet sağlıklı ve uygun koşullarda bakım altında” ifadelerini kullandı.
