Koronadan daha tehlikeli diyerek uyardı! Canan Karatay’dan ekmek sildiren açıklama ! İnsan besini değil at yemidir…

Koronadan daha tehlikeli  diyerek uyardı! Canan Karatay’dan ekmek sildiren açıklama ! İnsan besini değil at yemidir…

Ekmek tüketmeyi sevenlere kötü haber Canan Karatay'dan geldi. Koronadan bile daha tehlikeli açıklamalarında bulunan uzman isim insan değil at yemeği diyerek herkesi tiye aldı. İşte Canan Karatay'ın o açıklamaları…

Sözcü TV'de önemli açıklamalarda bulunan Canan Karatay herkesi şaşkına çevirdi. Türk kültüründe önemli bir yere sahip olan ekmek içerisinde yer alan gluteni işaret eden Canan Karatay'dan şok eden açıklamalar geldi. Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs tehlikesinden ziyade en büyük tehlikenin gluten ve şeker olduğuna değinen uzman isim, tüm ekmekleri evden attıracak açıklamalarda bulundu. İşte Canan Karatay'ın o açıklamaları…


KORONAVİRÜSTEN DAHA TEHLİKELİ

Şimdiye kadar hiç konuşulmadığına söyleyerek önemli açıklamalarda bulunan Canan Karatay “Korona Korona Korona inanın kabızlık ondan çok daha tehlikeli” sözlerini dile getirdi. Bütün kronik hastalıkların temelinde kabızlık sorununun yattığını dile getiren Karatay, bunun en büyük nedeninin ise gluten ve şeker olduğunu vurguladı.

gluten.jpg

MİLYONLARCA FAYDALIYI YOK EDİYOR

Gluten tüketildiğinde ince bağırsak da emilimi sağlayan milyonlarca tüycüğün yok olduğunu söyleyen Karatay, bu durumda iki önemli problemin ortaya çıktığına değindi. Vücutta büyük kalan moleküllerin hazımsızlık problemini ortaya çıkarttığını söyleyen Canan Karatay, kana karışan moleküllerin de büyük parçalar olduğunu söyledi.

seker-tehlike.jpg

Büyük parçalar olsa ne oluyor? sorusunun akıllara geleceğini tahmin eden Canan Karatay, merak edilen konuyu da açıkladı. Büyük parçalar halinde kana karışan moleküllerin yabancı madde olarak algılandığını aktaran Karatay, bu nedenle moleküllerin saldırıya uğradığını dile getirdi. Savaş altında olan moleküller ise otoimmün hastalıklara neden oluyor.

SAĞLIKLI BESLENMENİN DE FAYDASI YOK

Gluten ve şeker tüketiminin ardından istediğiniz kadar sağlıklı beslenseniz de hiçbir faydası olmuyor diyen Karatay, vitamin, mineral, protein ve yağ kaybının ortaya çıktığını söyledi. Günümüzde çok sık bir şekilde rastlanılan geçirgen bağırsak sendromunun en büyük nedeninin gluten ve şeker tüketimi olduğu ortaya çıkmaktadır.

sebze-meyve.jpg

SEBZE TÜKETEN KİŞİLERİ DE UYARDI

Canan Karatay sebze tüketimine karşı uyarılarda bulunurken sebzelerin bol tereyağında ve etli olarak pişirilmesi gerektiğini söyledi. Bunun yanı sıra yemeklerde hakiki zeytinyağı kullanılması gerektiğini dile getiren Canan Karatay, çok faydalı diyerek sözlerine devam etti.

İNSAN DEĞİL AT YEMİDİR

Bağırsak yumuşaması için tüketilen yulaf için “büyük tehlike” uyarısında bulunan Canan Karatay, “Yulaf insan yemeği değil at yemidir.” dedi. Yulaf içerisinde gluten olduğunu ifade eden Karatay, işlenmiş bir gıda olan yulafın geçtiği aşamalarda içerisine şeker katıldığını söyleyerek tehlikenin iki kat arttığının altını çizdi.

yulaf.jpg

Glutenin en büyük belirtisinin şişkinlik olduğunu vurgulayan Canan Karatay, yemek yediğinizde şişiyorsanız gluten probleminiz var diyerek uyardı. Hiçbir ürünün glutensiz olmayacağının altını çizen Karatay, glutensiz ibaresine kesinlikle inanmayın çağrısında bulundu. Bu ürünlerin boşuna para tuzağı olduğunu aktaran Karatay, kesinlikle paranızı harcamayın dedi.

dis-macunu.jpg

DİŞ MACUNUNUNDA BİLE VAR

Glutenin tehlikesine değinen Canan Karatay birçok ürünün içerisinde yer aldığını belirterek herkesi şaşırtan bir açıklamaya imza attı. Çapraz bulaşma vurgusu yapan Karatay, ızgara et yiyen bir kişinin ızgara yapılan tel üzerinde daha önce bir ekmek kızartılması durumunda bulaş olduğunu ve bu kişinin bulaş nedeniyle gluten alacağını söyledi. Bunun yanı sıra glutenin diş macunu içerisinde olduğunu söyleyen Karatay herkesi şaşkına çevirdi. Glutene alerjisi olan kişilerin hayatından diş macununu da çıkarması gerektiğini ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN