Türkiye 2 taraftan kuşatıldı! Zorlu savaşa günler kaldı! Leylekler bile şimdiden terk etti: İliklerinize kadar buz kestirecek

Türkiye 2 taraftan kuşatıldı! Zorlu savaşa günler kaldı! Leylekler bile şimdiden terk etti: İliklerinize kadar buz kestirecek

Bu kez zaman ileriye değil geriye akıyor. Son yıllarda mevsim dengeleri değişirken iklim bilimciler de bas bas bağırmaya başladı. Türkiye çok zorlu bir süreçten geçecek. Kış aylarını işaret eden iklim bilimci Dr. Okan Bozyurt çok sert geçecek diyerek 1984 kışının yeniden yaşanacağını söyledi. İşte tüm detaylar…

Dünyanın en büyük problemi iklim krizi olarak bilinirken iklim bilimciler de yeni açıklamalarıyla herkesi korkutuyor. İklim bilimci Dr. Okan Bozyurt, A Haber canlı yayın ana konuk oldu. Kış mevsimi ile ilgili merak edilen soruların yanıtını veren uzman isim dikkat çeken açıklamalara imza attı. İşte tüm detaylar…

LEYLEKLER BİLE HİSSETTİ

Leyleklerin Türkiye'den göç ettiğini işaret eden Dr. Okan Bozyurt 2 sene önce buna benzer bir durumun daha yaşandığını dile getirdi. Leyleklerin erken Göçünü kış mevsiminin sert geçeceğinin bir göstergesi olduğunu söyleyen Bozyurt, son yılların en sıcak yaz döneminin yaşandığına da değindi. Orta ve Kuzey Avrupa'nın ise son yılların en serin yaz dönemini yaşadığını belirten uzman isim, küresel ısınmadan dolayı Grönland buz tabakasında aşırı bir erime olduğunu ifade etti.

leylek-kis.jpg


Tarihte en fazla erimenin bu yıl olduğunu söyleyen Bozyurt, erime sonucunda okyanuslara çok fazla soğuk ve tatlı su karıştığını dile getirdi. Dr. Okan Bozyurt, “Bu da ısı dengesini bozdu, özellikle Gulf Stream akıntısı gibi… Meksika Körfezi’nden doğan ve Avrupa’nın iklimi yumuşatan sıcak su akıntısının önünü kesti. Bundan dolayı Avrupa’nın ikilimi soğumaya başladı…” şeklinde konuştu.

KUZEYDE HAVUZLANMA YAŞANDI

Soğuk havanın giderek kuzeye çıktığını söyleyen Bozyurt havuzlanma oluştuğunun altını çizerek aşağı doğru inemediğini vurguladı. Bu yıl soğuk mevsimin baraj yıkacak derecede olacağını dile getiren Bozyurt, yukarıda biriken soğuk havanın aşağı enlemlere akarak üst batı rüzgarlarının görüleceğini aktardı. Bu rüzgarların özellikle El Nino yıllarında aşağı doğru bir kavis çizerek geldiğini vurgulayan Bozyurt, yukarıda bulunan kutup havasının aşağı doğru akmasını kolaylaştırarak soğuk hava kanalı oluşturduğunu söyledi.

soguk-kis-001.jpg

1984'E GERİ DÖNÜYORUZ

Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalar doğrultusunda 1984-85 kışının yeniden yaşanacağı aktarıldı. 2011 ile 2021 kişinin da görülebileceğini belirten Dr. Okan Bozyurt, çok ciddi bir kış mevsimi bizi bekliyor diyerek uyarılarını peş peşe sıraladı. Orta ve Doğu Avrupa ile birlikte Rusya'dan Türkiye'ye doğru uzanan bir hat üzerinden Kuzey Afrika, İsrail'e kadar çok ciddi Hava olaylarının görülebileceğinin belirtti. Dr. Okan Bozyurt Çok ciddi bir kısım etkilenecek diyerek havaların önümüzdeki hafta ciddi anlamda soğumaya başlayacağının altını çizdi. 15 derece birden düşecek sözleriyle açıklamalarına devam eden Bozyurt, ekim ayı başında soğuk havaların görüleceğini vurguladı. Konu hakkında açıklamalarına devam eden Bozyurt şu sözleri dile getirdi:

soguk-hava-nefes-001.jpg


“Kuzey ve İç Ege ile Göller Bölgesi, İç ve Doğu Anadolu’nun kuzeyi Karadeniz’in iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar yağışları olabilir. Yükse kesimlerde bunları görebiliriz. Hava sıcaklı artık geceleri iç kesimlerde tek haneli rakamlara düşecek. 4-5 derece gibi rakamlara düşecek. Gündüz sıcaklıkları 15-16 derecelerde olacak. Bu tabi bir açılış olacak. Hava sonra tekrar düzelecek. Kuraklık tehlikesi bu sene için rafa kalkacak. Bu sene bol yağışlı bir kış bekliyoruz.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN