Kozinoğlu soruşturmasında Hasan Atilla Uğur ve Hasan Ataman Yıldırım’a ev hapsi

Kozinoğlu soruşturmasında Hasan Atilla Uğur ve Hasan Ataman Yıldırım’a ev hapsi

Eski MİT görevlisi Kaşif Kozinoğlu’nun 2011 yılında Silivri Cezaevi’nde hayatını kaybetmesine ilişkin yürütülen soruşturmada gözaltına alınan Hasan Atilla Uğur ve Hasan Ataman Yıldırım hakkında ev hapsi kararı verildi. Soruşturma kapsamındaki 2 şüpheli ise tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Silivri Cezaevi'nde 2011 yılında yaşamını yitiren eski Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubu Kaşif Kozinoğlu’nun şüpheli ölümüne yönelik yürütülen adli soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüpheliler adliyeye sevk edildi.

Gözaltına alınan emekli Jandarma Albay Hasan Atilla Uğur ile emekli Deniz Yüzbaşı Hasan Ataman Yıldırım hakkında sevk edildikleri hakimlikçe ev hapsi şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar verildi.

Dönemin Başsavcısı Ali İşgören ile Cezaevi Savcısı Necip Doğan, "suç örgütüne üye olma" suçlamasıyla tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Şüphelilerin hakimlikteki işlemleri devam ediyor.

ADLİYE ÇIKIŞI AÇIKLAMA

İşlemlerinin ardından adliye önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan emekli Albay Hasan Atilla Uğur; Kozinoğlu ile cezaevi döneminde koğuş arkadaşı ve geçmişte terörle mücadelede silah arkadaşı olduğunu belirtti. Soruşturmanın açılmasını önemli bulduğunu ifade eden Uğur, sürecin en kısa sürede neticelenmesini ve gerçeğin ortaya çıkarılmasını temenni ettiğini dile getirdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN