KPSS 50 puanı olanlar dikkat! Bakanlık 2 bin 21 kişilik kadroyu belirledi! O şartı sağlayan…

KPSS 50 puanı olanlar dikkat! Bakanlık 2 bin 21 kişilik kadroyu belirledi! O şartı sağlayan…

KPSS'den düşük puan aldım diyorsanız bu fırsatı iyi değerlendirin. Bakanlık açıkladı 950 kişilik kadro belirlendi. 2024 yılı personel alımları kapsamında KPSS'den 50 puan alan adayların başvuru yapabileceği ilanlar açıldı. İşte Gençlik ve Spor Bakanlığı antrenör alımı detayları…

Sporun genç nesillere yaygınlaştırılması ve teşvik edilmesi amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı kolları sıvadı. Bakanlık bünyesinde 950 antrenör alımı yapılacağı aktarılırken alımların Türkiye genelinde olacağı belirtildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı kapsamında yapılacak personel alım detayları dikkatle takip ediliyor. İşte Gençlik ve Spor Bakanlığı antrenör alımı detayları…

950 KİŞİLİK KADRO BELİRLENDİ

Gençlik ve Spor Bakanlığı 68 şehirde 950 sözleşmeli antrenör alımı yapılacağını duyurdu. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak tarafından yapılan açıklama doğrultusunda 2021 yılı personel alım programına sadık kalınacağı belirtildi. 1071 kişi genlik çalışanı olarak atanırken 950 kişi antrenör kadrosuna atanacaktır.

genclik-ve-spor-bakanligi-1.jpg

HANGİ ALANLARDA ALIM YAPILACAK?

Bakanlık tarafından yapılan açıklama doğrultusunda hangi dallarda antrenörlük alımı yapılacağı belli oldu. Alım yapılacak alanlar şu şekildedir:

Atıcılık ve Avcılık, Atletizm, Badminton Basketbol, Bisiklet, Bocce, Boks, Bowling, Cimnastik, Curling, Eskrim, Futbol, Güreş , Halk Oyunları, Halter, Hentbol, Hokey, Judo, Kano (Akarsu), Kano (Durgunsu), Karate, Kick Boks, Masa Tenisi, Muay Thai, Okçuluk, Oryantiring, Rafting, Ragbi, Rekreatif Spor Antrenörü, Taekwondo, Tenis, Triatlon, Voleybol, Yüzme,

spor-bakanlik-alim.jpg

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Gençlik ve Spor Bakanlığı antrenör alımları için 657 sayılı devlet memurlarının 48. maddesinde yer alan genel şartların sağlanması gerekmektedir. Bu kapsamda adaylardan istenen genel şartlar şu şekildedir:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,
  • Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek

ÖZEL BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

  • 18 yaşını doldurmuş olması,
  • Sosyal güvenlik kurumundan yaşlı ve emekli aylığı almıyor olması,
  • Herhangi bir kamu kurumundan çalışırken görevden ya da meslekten ihraç edilmemiş olması,
  • Sözleşmeli personel olarak çalışan kişilerin esaslara aykırı bir davranış sergilememesi kurumlarınca sözleşmesinin feshedilmemesi ya da sözleşmesi sürecinin sözleşmeyi tek taraflı olarak fesh edenler den fesih tarihi itibariyle bir yıl süreyi geçmiş olması şartlarını sağlanması gerekmektedir.
  • Alımlar kapsamında adayların KPSS 50 puanının bulunması gerektiği belirtilirken 2022-2023 yılı lisans düzeyinde yapılan KPSS P3 puan türünden en az 50 puan şartı isteniyor.
  • Adayların yüksek öğretim kurumlarında lisans seviyesinde beden eğitimi veya spor eğitimi veren bölümlerden mezun olması gerekmektedir.

spor-bakanligi-personel.jpg

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Gençlik ve Spor Bakanlığı kapsamında yapılan antrenör alımları için henüz tarih açıklanmadı. İlanın yakın bir süreç içerisinde yayınlanması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN