KPSS sınavı saat kaçta başlıyor, kaçta bitiyor? 2022 KPSS sınavı kaç dakika sürecek?

KPSS sınavı saat kaçta başlıyor, kaçta bitiyor? 2022 KPSS sınavı kaç dakika sürecek?

Kamu Personeli Seçme Sınavı kapsamında Pazar günü yapılacak olan KPSS sınavına girecek olan adaylar ve velileri tarafından sınavın başlangıç ve bitiş saati merakla araştırılıyor. Peki KPSS sınavı kaç dakika sürecek? KPSS sınavı saat kaçta başlıyor? KPSS sınavı kaçta bitiyor? İşte Sınav süresi, başlangıç ve bitiş saati….

2022 yılının Ağustos ayında iptal edilen KPSS lisans sınavı binlerce adayın katılımıyla tekrardan gerçekleştirilecek. Genel yetenek, genel kültür ve eğitim bilimleri sınavlarına girecek olan adaylar tarafından şimdiden sınavın kaçta başlayacağı ve kaçta biteceğiyle birlikte sınavın kaç dakika süreceği heyecanla araştırılıyor. ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre ilk oturum öğleden önce 10.15'te başlayacak. Adaylar ikinci oturuma ise 14.45'te giriş yapacak.

KPSS

KPSS SAAT KAÇTA VE SINAV SÜRESİ NE KADAR OLACAK?

KPSS Lisans (Genel Yetenek-Genel Kültür) oturumu 18 Eylül 2022 Pazar günü saat 10.15’te başlayıp 130 dakika sürecek. Saat 10.00’dan sonra adayların sınav binalarına girişleri olmayacaktır.

KPSS Lisans (Eğitim Bilimleri) oturumu 18 Eylül 2022 Pazar günü saat 14.45’te başlayacak olup tam 100 dakika sürecektir. Bununla beraber adayların saat 14.30’dan sonra sınav binalarına girişleri olmayacaktır.

KPSS

KPSS SINAV YERLERİ BELİRLENDİ Mİ?

18 Eylül 2022 tarihinde yapılması planlanan 2022-KPSS Lisans (Genel Kültür-Genel Yetenek) oturumu ve 2022 KPSS Lisans (Eğitim Bilimleri) oturumuna girecek olan adayların sınava gireceği bina/salonlara atanma işlemleri biterek adaylara açıklanmıştır.

Sınava girecek olan adaylar sınav giriş belgelerini ÖSYM sitesi üzerinden https://ais.osym.gov.tr giriş yaparak sınav giriş belgelerini 8 Eylül 2022 tarihinden itibaren T.C. kimlik numaraları ve aday şifrelerini girerek çıkartabilecekler.

KPSS

SINAVA GİRECEK OLAN ADAYLARIN DİKKATİNE!

18 Eylül 2022 Pazar günü uygulanacak olan KPSS Lisans (Genel Yetenek-Genel Kültür) oturumu için adayların saat 10.00'dan sonra sınav binalarına girişi yasaktır!

18 Eylül 2022 Pazar günü uygulanacak olan KPSS Lisans (Eğitim Bilimleri) oturumu için adayların saat 14.30'dan sonra sınav binalarına girişi yasaktır!

Adaylara ve kamuoyuna saygıyla duyurulur, adaylara başarılar dileriz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN