KPSS sonuçları ne zaman açıklanır? 2022 KPSS lisans sınavı sonuç tarihi

KPSS sonuçları ne zaman açıklanır? 2022 KPSS lisans sınavı sonuç tarihi

'KPSS ne kadar sürede, hangi gün açıklanacak?' sorusunun yanıtı belli oldu. Memur olmak isteyen lisans mezunu vatandaşların katıldığı 2022 KPSS sınavı sonuçları ekim ayında ÖSYM'nin sonuc.osym.gov.tr web sayfasından açıklanacak. İşte, KPSS sonuçlarının açıklanacağı tarih...

2022 KPSS sonuçları tarihi, ÖSYM'nin sınav takviminde ortaya çıktı. Genel yetenek-genel kültür ve eğitim bilimleri oturumlarıyla yapılan KPSS sınavının ardından ÖSYM, adayların sınav kağıtlarını değerlendirecek. KPSS lisans sınavı sonuçları Aday İşlemler Sistemi'nden (AİS) ilan edilecek.

2022 KPSS SONUÇLARI HANGİ GÜN, NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) düzenlediği Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) lisans oturumu sonuçları 21 Ekim 2022 Cuma günü açıklanacak.

Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek. Sonuç bilgilerinde adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ve KPSS puanları yer alacak. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmünde olacak.

2022 KPSS SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

KPSS lisans sınavına katılan adaylar sonuçlarını, TC kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve Aday İşlemler Sistemi (AİS) mobil uygulamasından öğrenebilecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN