KPSS sonuçlarının açıklanacağı tarih belli oldu! ÖSYM Başkanı duyurdu!

KPSS sonuçlarının açıklanacağı tarih belli oldu! ÖSYM Başkanı duyurdu!

KPSS'ye giren adaylar heyecanlı bir şekilde bugün sınav sıralarında ter döküyorlar. Peki KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM Başkanı tarih vererek açıklamada bulundu.

Ankara'da düzenlenen 2023-KPSS Lisans Alan Bilgisi 1'inci oturumu başladı ve adaylar sınav merkezlerine sabahın erken saatlerinden itibaren gelerek güvenlik kontrollerinden geçtiler. Saat 10.00'a kadar adaylar, sınav giriş belgeleri ve nüfus cüzdanlarıyla sınav merkezlerine alındılar ve üzerlerindeki eşyaları emanete teslim ettiler.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Bayram Ersoy, Hacı Bayram Veli Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde sınava giren adaylarla bir araya geldi ve onlarla sohbet etti. Ersoy, sınav salonlarını gezdi ve adaylara başarı dileklerini iletti.

24 BİN GÖREVLİ YERLEŞTİRİLDİ

fdsfdsfsd.jpg

ÖSYM Başkanı Ersoy, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, KPSS sürecinin 23 Temmuz'da başladığını ve 6 Ağustos'a kadar süreceğini belirtti. 9 ayrı alanda toplam 3 oturumda 183 bin 252 adayın sınava girdiği, toplamda 488 okulda sınavın gerçekleştirildiği ve 35 il merkezinde bu sınavın yapıldığı bilgisini paylaştı. 6 bin 600 civarında salonda adayların sınava alındığı ve toplamda 24 bin civarında görevlinin sınavın sağlıklı bir şekilde yürütülmesine yardımcı olduğu ifade edildi.

KPSS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIYOR?

fsdfsdfs.jpg

Ersoy, ÖSYM'nin amacının kamu kurumlarının ihtiyacı olan personeli adil ve sağlıklı bir şekilde yerleştirmek olduğunu vurguladı. Sürecin şimdiye kadar güzel geçtiğini ve 2 milyon 200 bin civarında adayın bu sınava başvurduğunu belirtti. Sınav sonuçlarının 25 Ağustos civarında açıklanacağını ve sonuçların ardından tercih ve yerleştirme işlemlerinin tamamlanacağını aktardı.

Öğleden sonra saat 15.45'te hukuk, iktisat ve maliye testlerini içeren 2'nci oturum yapılacak. Son oturum ise 30 Temmuz Pazar günü saat 10.15'te işletme, muhasebe ve istatistik testlerinden oluşacak. 6 Ağustos'ta ise KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) gerçekleştirilecek ve 2023-KPSS süreci sona erecek. Başkan Ersoy, vatana millete hayırlı olsun dileklerini iletti ve tüm adaylara başarılar diledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN