Kredi kartı kullananlar eyvah diyecek! Fatih Altay'lı acı haber diyerek tarih verdi: Kartlara düzenleme geliyor...

Kredi kartı kullananlar eyvah diyecek! Fatih Altay'lı acı haber diyerek tarih verdi: Kartlara düzenleme geliyor...

Milyonlarca kredi kartı kullanıcısı bu habere çok üzülecek. Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan’ın yaptığı son açıklamalar kredi kartlarıyla alakalı yeni bir döneme girildiğine sinyalini verdi. Gazeteci Fatih Altaylı ise bu konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz günlerde yapılan enflasyon raporu toplantısında Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, son dönemlerde yükselişe geçen kredi kartı harcamalarının önüne geçebilmek için çalışma başlattıklarını ve bu kapsamda yeni fikirlerin olduğunu ifade etmişti. Kulislerde ise kredi kartı taksan arasına ilişkin tarihler konuşulmaya başlandı. Gazeteci Fatih Altaylı ise söz konusu düzenlemelerin ne zaman yapılacağına ilişkin kendi fikrini belirtti. Öte yandan “Vatandaş bayağı bir acı çekecek. Yazın yediğin hurmalarla ilgili güzel bir tabir vardır” dedi.

yeni-proje-14.jpg

YENİ BAŞKANLA İLK KABİNE

Merkez Bankası’nın başkanlığını yapan Hafize Gaye Erkan geçtiğimiz günlerde görevinden istifa etmişti. Bu gelişmenin ardından Merkez Bankası Başkanı ise Fatih Karahan oldu. Mynet’te yer alan habere göre Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nda (TCMB) başkan değişiminin ardından ilk kez Kabine Toplantısı gerçekleşecek. Yapılacak olan toplantıda enflasyon karşısında alınabilecek önlemler konuşulacak. Öte yandan masanın en önemli konularından biri de bir süredir gündemde olan kredi kartı sınırlaması olacak.

yeni-proje-15.jpg

FATİH ALTAYLI’DAN YORUM GECİKMEDİ

Kredi kartı kullanımlarının sınırlandırılması konusuna ilişkin açıklamalarda bulunan gazeteci Fatih Altaylı, kredi kartı kullanımının bankacılık için de bir risk taşıdığını söyledi. Altaylı, “Ben adliyeye sık sık gittiğim için biliyorum. İcra takip dosyalarında muazzam bir birikme var. Kredi kartlarında icralık olma durumunda da büyük artış olduğu söyleniyor. Bunu yapmak zorundalar, yapmamaları mümkün değil. Asıl tedbirleri seçimden sonra alacaklar. Almak zorundalar, almaları da yanlış değil. Vatandaş bayağı bir acı çekecek. Yazın yediğin hurmalarla ilgili güzel bir tabir vardır” dedi.

yeni-proje-16.jpg

TCMB BAŞKANI’NDAN SİNYAL GELMİŞTİ

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, kredi kartı düzenlemelerine ilişkin şunları söylemişti:

“Aralık ayında kredi kartı harcamalarında yükselme oldu. Bunu not ettik, farkındayız. Bunun geçici olup olmadığı henüz çok net değil. Asgari ücretin artacağı bekleniyordu. Bu nedenle bazı harcamalar öne çekilmiş olabilir ama bundan bağımsız olarak kredi kartlarında düzenleme yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu konuda birkaç fikrimiz var, çalışmalarımız sürüyor. Belirli bir aşamaya geldiğinde kamuoyuyla paylaşacağız.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN