Kurban vekalet ücreti ne kadar 2021? İşte Diyanet vekaleten kurbanlık bağış ücreti

Kurban vekalet ücreti ne kadar 2021? İşte Diyanet vekaleten kurbanlık bağış ücreti

2021 kurbanlık vekalet ücreti belli oldu. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, bu yıl vekalet yoluyla kurban kesim bedellerinin yurt içi 1125 TL, yurt dışı 925 TL olduğunu söyledi. Vatandaşlar, Diyanet mobil bağış uygulaması üzerinden de kurban vekaletlerini verebilecek. İşte detaylar...

20-21-22-23 Temmuz 2021 günlerinde idrak edilecek Kurban Bayramı'na az bir süre kalan kurban vekalet ücreti Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklandı. Müftülükler aracılığıyla 81 ilde kurban bağış masaları kurulacak. Vekaletle kurban kesme hizmeti, yerel kurumlarla ve kuruluşlarla ortak yürütülecek.

KURBAN VEKALET ÜCRETİ NE KADAR?

2021 yılı vekalet yoluyla kurban kesim bedeli yurt içinde 1125 lira, yurt dışında 925 lira olarak belirlendi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Genel Merkezi'nde 'Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş' temasıyla düzenlenen '2021 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu' tanıtım toplantısında konuştu.

Erbaş, geçtiğimiz yıl Türkiye Diyanet Vakfına emanet edilen 557 bin 311 hisse kurbanın, yurt içinde 430 kesim noktasında, yurt dışında ise 74 ülkenin 308 bölgesinde kesilerek ihtiyaç sahiplerine dağıtıldığını kaydetti.

KURBAN VEKALETİ NASIL VERİLİR?

Vekaletle kurban hizmetinin Türkiye'de müftülükler, yurt dışında ise büyükelçilikler, müşavirlikler, ataşelikler, koordinatörlükler ve ilgili ülkelerdeki dini idareler ve yerel kuruluşlarla iş birliği içerisinde yürütüleceğini bildiren Erbaş, şunları kaydetti:

"Türkiye Diyanet Vakfımızca bu yıl vekalet yoluyla kurban kesim bedelleri, yurt içi 1125 TL, yurt dışı ise 925 TL olarak belirlenmiştir. Vatandaşlarımız www.tdv.org ve www.bagis.tdv.org adreslerinden çevrim içi bağış yapabileceklerdir. Mobil bağış uygulamamız üzerinden de kurban vekaletlerini verebileceklerdir.

Ayrıca il ve ilçe müftülükleri, din görevlileri, TDV ve PTT şubeleri ve bankalar aracılığıyla da Türkiye Diyanet Vakfı vekaletle kurban organizasyonuna katılım sağlayabileceklerdir. Bu süreçte vatandaşlarımız, 03124169000 numaralı telefondan arayarak kurban vekaleti hakkında detaylı bilgi alabileceklerdir."

YURT GENELİNDE KURBAN BAĞIŞ STANTLARI KURULACAK

Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların bağışlarını kolaylıkla yapabilmeleri için 81 ilde şehirlerin önemli noktalarına kurban bağış stantları da kurulacağını bildiren Erbaş, "1003 şubemiz aracılığıyla il ve ilçelerde merkezi noktalara kurulacak ve vatandaşlarımızın kolaylıkla ulaşabileceği stantlarda hem bağış yapılabilecek hem de kurban hizmetleri hakkında bilgi alınabilecektir" dedi.

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN, KAÇ GÜN?

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın dini günler takvimine göre, Kurban Bayramı arife günü 19 Temmuz 2021 Çarşamba günü yaşanacak. Devam eden günlerde 20-21-22-23 Mayıs 2021'de ise Ramazan Bayramı idrak edilecek.

Kurban Bayramı Arife Günü / 19 Temmuz 2021 Pazartesi
Kurban Bayramı 1. Gün / 20 Temmuz 2021 Salı
Kurban Bayramı 2. Gün / 21 Temmuz 2021 Çarşamba
Kurban Bayramı 3. Gün / 22 Temmuz 2021 Perşembe
Kurban Bayramı 4. Gün / 23 Temmuz 2021 Cuma

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN