TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 'terörsüz Türkiye' sürecine ilişkin yaptığı açıklamada "İmralı'dan gelen ilk açıklamanın ardından, terör örgütünün tüm unsurlarıyla silah bırakıp kendini feshettiğini ilan etmesi gerekiyor. Bu adım atıldığında süreç hızla ilerler." dedi.
Resmi temaslarda bulunmak üzere Kırgızistan’da bulunan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, terörsüz Türkiye sürecine ilişkin yaptığı açıklamada "İlk İmralı'dan yapılan açıklamayla birlikte şimdi ikinci adım gelmesi lazım. O da terör örgütünün bütün birleşenlerinin, 'artık biz terörden vazgeçtik, silahlarımızı bırakıyoruz' diyerek terör örgütünün kendisini feshettiğini dünyaya, dünya kamuoyuna iletmesi lazım, bu açıklamanın yapılması lazım. Ondan sonra da zaten süreç hızlı bir şekilde devam eder. " ifadelerini kullandı. KURTULMUŞ'TAN TERÖRSÜZ TÜRKİYE SÜRECİ AÇIKLAMASI:
"YENİ ANAYASA MİLLETİN ORTAK İHTİYACIDIR, DİYALOG ŞARTTIR"
Kurtulmuş, Türkiye’nin artık sivil, demokratik ve kapsayıcı bir anayasa yapacak güce sahip olduğunu belirterek, “Yeni anayasa bir kesimin değil, milletin ortak ihtiyacıdır. Bu fırsatı değerlendirmeliyiz” dedi. Kurtulmuş "Öncelikli olarak bizim oluşturmaya çalıştığımız alan diyalog zeminidir. Siyaset birbirinden kopuk, fikirler ve görüşler birbirinden farklı olabilir. Herkesin başka öncelikleri olabilir. Bunları son derece saygıyla karşılarız ama siyaset, 'ben görüşmem' diyemez, dememelidir. Siyasetin vazifesi farklı fikirleri karşılıklı mutabakatla, rızayla görüşerek halletmek ve bir çözüme kavuşturmaktır. Zaten siyaset farklı fikirlerden, zor şartlar içerisinde ortak bir fikir ortaya çıkarabilme becerisidir. Ben bu çerçevede inşallah iyi bir siyasal ortamın gelişmesini ümit ediyorum." diye konuştu.
KURTULMUŞ'TAN TERÖRSÜZ TÜRKİYE SÜRECİ AÇIKLAMASI
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin en önemli gündem maddelerinden birinin terörün tamamen sona erdirilmesi olduğunu vurguladı. Terörün Türkiye’ye 40 yıldır ağır bedeller ödettiğini belirten Kurtulmuş, “Artık bu belayı gündemimizden çıkarmalıyız. Hem ekonomik hem de insani anlamda büyük bir maliyet ödedik” dedi.
Kurtulmuş'un açıklaması şöyle;
"İlk İmralı'dan yapılan açıklamayla birlikte şimdi ikinci adım gelmesi lazım. O da terör örgütünün bütün birleşenlerinin, 'artık biz terörden vazgeçtik, silahlarımızı bırakıyoruz' diyerek terör örgütünün kendisini feshettiğini dünyaya, dünya kamuoyuna iletmesi lazım, bu açıklamanın yapılması lazım. Ondan sonra da zaten süreç hızlı bir şekilde devam eder. Süreç planlandığı gibi devam ediyor. İnşallah birileri bu sürece çomak sokmaya kalkmaz, birileri burayı zehirlemeye çalışmaz. Milletin milli bir meselesidir ve artık milletimizin çok büyük bir kısmı 'Terörsüz Türkiye'yi hem kavram olarak almış hem de artık uzunca bir süredir zaten Türkiye'de terör olaylarının olmadığı bir ortamı yaşamıştır. Dolayısıyla milletimiz artık bu kadar büyük esenliği, barışı, huzuru tesis ettikten sonra, bunun keyfine vardıktan sonra hele hele terörle bir zamanlar sürekli gündemde olan bölge halkımız Terörsüz Türkiye hedefini bozacak kimseye müsamaha göstermez, kimseyi affetmez. Burada da herkesin gerçekten elini taşın altına sokması, hangi sorumluluklar yerine getirilecekse bunu yerine getirmesi gerekir."