Kuyumcudan adım adım dolandırıcılık: 600 milyon liralık vurguna 'peruklu' kamufle

Adana'da Atahan Kıyağa isimli kuyumcu iddiaya göre kar vaat ettiği vatandaşlardan 600 milyon liralık altınları alarak sırra kadem bastı. Mahallelinin güvenini kazanıp altınlarını alarak kayıplara karışan kuyumcu İzmir'de yakayı ele verdi. Tanınmamak için peruk taktığı belirlenen Kıyağa, hakkındaki iddiaları reddederek "Mahallede altınlarını veren kişiler, bir süre sonra daha fazla kar payı istemeye başladı. Sonra da iş yerim kurşunlandı. Can güvenliğim olmadığı için kaçmak zorunda kaldım" dedi.

Adana'da ince ince incelenmiş bir dolandırıcılık olayı yaşandı. Seyhan ilçesinde kuyumcu Atahan Kıyağa (45) iddiaya göre, kar vadettiği mahallelinin güvenini kazanıp, altınlarını almaya başladı. Kıyağa, altınlarını kendisine getirenlere kar paylarını ödedi.

Ocak ayında iş yerini kapatan Kıyağa, kayıplara karıştı. Bunun üzerine dolandırıldıklarını anlayan mahalleli ise yaklaşık 600 milyon liralık altınlarını alıp, kaçtığı iddiasıyla Kıyağa’dan şikayetçi oldu. Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı.

Ekipler, Kıyağa’nın İzmir’e kaçtığını ve tanınmamak için peruk takarak gezdiğini tespit etti. Bornova ilçesindeki bir evde saklandığı belirlenen Kıyağa, Adana ve İzmir Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin ortak operasyonuyla gözaltına alındı.

'CAN GÜVENLİĞİM YOKTU'

Emniyete götürülen Kıyağa’nın ifadesinde, “Mahallede altınlarını veren kişiler, bir süre sonra daha fazla kar payı istemeye başladı. Sonra da iş yerim kurşunlandı. Can güvenliğim olmadığı için kaçmak zorunda kaldım. Söyledikleri kadar değil, 10-20 milyon TL borcum var. Evimi satılığa çıkarttım, paralarını ödeyeceğim” dediği öğrenildi.

Atahan Kıyağa’nın emniyetteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN