Kuzey Irak'ta Türk diplomatı şehit eden iki kişi hakkında dam kararı

Kuzey Irak'ta Türk diplomatı şehit eden iki kişi hakkında dam kararı

Erbil'de Türk Diplomat Osman Köse'yi şehit eden iki kişinin idam edilmelerine karar verildi.

Irak'ta Erbil 2. Ceza Mahkemesi, Türk Diplomat Osman Köse ve yanındaki iki kişiyi öldüren iki kişi hakkında idam kararı verdi.

20-02/11/turk_diplomatin_sehit_edilmesine_2_tutuklama_h96866_32e07.jpg

NE OLMUŞTU?

Habertürk'te yer alan habere göre, olay geçen yıl 7 Temmuz'da Erbil'in işlek bölgelerinden olan Havaalanı Caddesi'nde, üzerinde otelin de bulunduğu iş merkezinin girişinde yer alan ve güvenlik görevlilerinin giriş çıkışları kontrol ettiği restoranda meydana gelmişti.

Sivil kıyafetle giren PKK'lı teröristlerin gerçekleştirdiği saldırıda Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğu'nda görevli diplomat Osman Köse şehit oldu, 2 Iraklı ise hayatını kaybetmişti.

Saldırının ardından MİT Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Ankara Emniyet Müdürlüğü'nce yürütülen çalışmalarda terörist V.A. geçen yıl 29 Kasım'da, M.B. ise 26 Aralık'ta Şırnak'ta yakalanıp tutuklanmıştı.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN