Liderler Sezai Karakoç için taziye mesajı yayınladı

Liderler Sezai Karakoç için taziye mesajı yayınladı

Türk edebiyatının ve düşünce dünyamızın büyük ismi Sezai Karakoç'un vefat haberi siyaset dünyasında da büyük üzüntü ile karşılandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Gül, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu duygularını paylaştı.

Şair, yazar ve fikir adamı Sezai Karakoç, 88 yaşında hayatını kaybetti. Karakoç'un vefat haberi sonrası liderler duydukları üzüntüyü dile getirdi. Sosyal medya hesaplarından Karakoç ile ilgili taziye mesajı yayınlayanlar Karakoç'un Türk edebiyat ve fikir dünyası için önemine vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı mesajda "Fikirleriyle nesillere yol gösteren, edebiyatımızın, düşünce dünyamızın, ülkemizin büyük mütefekkiri, 'Diriliş Şairi' Sezai Karakoç Beyefendi'nin vefatını derin bir teessürle öğrendim. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve milletimize başsağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı.

Erdoğan ayrıca Sezai Karakoç'un vefatı nedeniyle yeğeni Aziz Karakoç'u arayarak başsağlığı diledi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de Sezai Karakoç ile ilgili taziye mesajı yayınladı. Gül mesajında "Sanat ve düşünce hayatımızın önemli şahsiyeti Sezai Karakoç Bey’in vefatını bir konferans için geldiğim Kazakistan’da büyük bir üzüntüyle öğrendim. Fikirleriyle bizlere ilham kaynağı olan Sezai Bey’e Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk edebiyatının ve düşünce dünyasının büyük ismi Karakoç ile ilgili mesaj yayınladı.

Kılıçdaroğlu, "Şair, yazar ve fikir insanı Sezai Karakoç’un vefatından dolayı derin üzüntü duydum. #SezaiKarakoç’a Allah’tan rahmet, tüm sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum" şeklinde mesaj paylaştı.

MHP lideri Devlet Bahçeli, Karakoç'un vefatı nedeniyle yaptığı paylaşımda "Kelimelere kırbaç vurup cümleleri koşturan, dizeleri gönlünün enginliğiyle inşa edip arkasında gıpta edilecek edebi bir hazine bırakan usta şair, saygın düşünür, değerli siyaset insanı Sayın Sezai Karakoç’un vefatından duyduğum üzüntüyü bilvesile paylaşıyorum. Diriliş şiirini yetim bırakıp, kaderin üstündeki kaderi yüreğinde taşıyarak 88 yaşında ebediyete irtihal eden Merhum Sezai Karakoç’a Cenab-ı Allah’tan rahmetler niyaz ediyor, ailesine, sevenlerine, aziz milletimize başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet, ruhu şad olsun" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Karakoç'un vefatı ile ilgili olarak kendi sosyal medya hesabından “Yüreğinden geçenleri fikirleriyle harmanlayarak Türk edebiyatına kavuşturan, değerli fikir ve gönül insanı Sezai Karakoç’u kaybettiğimizi üzüntüyle öğrendim. Merhuma Yüce Allah'tan rahmet, ailesi ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun.” paylaşımını yaptı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 88 yaşında hayatını kaybeden fikir insanı Karakoç'un vefatına ilişkin olarak"Bir neslin vicdanını, ahlakını, estetiğini, hislerini, erdemini diriliş bilinciyle ihya etmeye hayatını vakfeden değerli büyüğümüz Sezai Karakoç’u kaybetmenin derin hüznünü yaşıyoruz. Dünya sürgünü bitti. Vuslata erişti. Ruhu şad, mekanı cennet olsun." ifadelerini kullandı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Karakoç'un vefatı nedeniyle duyduğu üzüntüyü dile getirirken Fikirleriyle ilham veren, şiirimize ruh katan duayen şair Sezai Karakoç’un vefatını derin bir üzüntüyle öğrendim. Mekanı cennet olsun. Başımız sağ olsun" dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Karakoç'un acı haberi sonrası yayınladığı mesajında “Uzatma dünya sürgünümü benim.” niyâzında bulunmuştu. Cenâb-ı Hâkk, duasını bugün kabul buyurdu. Şair, yazar ve mütefekkir, Yüce Diriliş Partisi Genel Başkanı Sezai Karakoç’a Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet, makamı âli olsun." şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN