Sezai Karakoç'un anısı Gaziantep'te yaşayacak

Sezai Karakoç'un anısı  Gaziantep'te yaşayacak

88 yaşında hayatını kaybeden Türk edebiyatının en önemli şair ve yazarlarından Sezai Karakoç anısına, Gaziantep'te edebiyat parkı yapılacak.

Türk edebiyatının ve düşünce dünyasının en önemli isimlerinden biri olan Sezai Karakoç, dün 88 yaşında İstanbul'da hayatını kaybetti. Ölümüyle tüm Türkiye’yi yasa boğan Gaziantepli şair-yazar Sezai Karakoç’un anısı, kentte tasarlanacak “Sezai Karakoç Edebiyat Parkı” ile yaşatılacak.

Ankara’da katıldığı “Yerel yönetimler ve Gençlik Proje Yarışması” ödül töreni sonrasında Gaziantep Lisesi’nde öğrenim gören şair-yazar Karakoç’un vefatı dolayısıyla üzüntülerini dile getiren Belediye Başkanı Fatma Şahin, şiir ve hikaye serüveninin başladığı Gaziantep’te yeni bir park tasarlayacaklarını ve parkın Karakoç’un ismini taşıyacağını açıkladı.

aw468940-01-copy

'HAYATI, ŞİİRLERİ VE FELSEFESİ YEŞİLİN İÇİNDE YAŞATACAĞIZ'

Türk edebiyatında eserleriyle yeni bir pencere açan Sezai Karakoç hakkında konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Büyük düşünür, kültür, sanat ve edebiyat adamı hepimizin yüreğinde çok özel yeri olan Sezai Karakoç’u kaybettik" diyerek sözlerine şöyle devam etti:

"Nur içinde yatsın. Rabbim Cenneti’nde buluştursun. Onun adını yaşatmak için Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak yeşil şehir Gaziantep’te büyük parklar oluşturuyoruz. Şimdi de bir edebiyat parkı yapacağız. Edebiyat parkında Sezai Karakoç’un hayatı, felsefesi, şiirleri ve düşünce dünyasını yeşilin içinde yaşatacağız. Bu mekan planlamasıyla Sezai Karakoç’un anısını Gaziantep’te yaşatacağız. Şehrimiz için hayırlı uğurlu olsun. Bu çalışma, Gaziantep Lisesi’nden mezun olan Sezai Karakoç’un anılmasına ve Sezai Karakoçların çoğalmasına vesile olacaktır."

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN