Lodosun ardı felaket! Havalar asındı ama... Meteoroloji'den endişelendiren uyarı

Lodosun ardı felaket! Havalar asındı ama... Meteoroloji'den endişelendiren uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son hava durumu tahmin raporunu paylaştı. Uzmanlar İzmir, İstanbul ve Bursa'da meydana gelmesi beklenen şiddetli rüzgarın neden olacağı olumsuzluklara karşı dikkatli olunması tavsiyesinde bulundu. Uzmanlar ayrıca Bursa ve Balıkesir için sarı alarm verdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden (MGM) yapılan son uyarılarda İzmir, İstanbul ve Bursa'da şiddetli rüzgarın meydana gelmesi beklenirken, vatandaşların şiddetli rüzgarın neden olacağı olumsuz durumlar karşısında tedbirli olması gerektiği kaydedildi.

Kış mevsiminin başlamasına günler kala ülkemizdeki bazı bölgelerde kar yağışı başlarken ülke genelinde ise ağırlıklı olarak güneşli havalar etkisini gösteriyor. Hafta sonunun gelmesiyle beraber sıcaklıklar lodosun da etkisiyle mevsim normallerinin 7-8 derece üzerine çıktı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul, İzmir ve Bursa'daki şiddetli rüzgarın olumsuz durumlar yaratabileceği uyarısında bulunurken yurdun batısından yer yer başlayan sağanakların da hafta boyunca etkisini göstereceğini kaydetti.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

Meteoroloji'den kritik uyarı: Kuvvetli sağanak ve fırtına geliyor!

MGM'den paylaşılan haftalık hava durumu raporuna göre; sıcaklıklar ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinde mevsim normallerinin üzerinde, doğu bölgelerde mevsim normalleri civarında seyredecek. Hafta başından itibaren yurdun batısından başlayan yağışlar hafta ortasına doğru ülke geneline yayılacak.

İSTANBUL'DA DENİZ SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ

Marmara'da iki gündür etkili olan şiddetli lodos deniz ulaşımını da olumsuz etkilerken İstanbul'da Şehir Hatları'na bağlı bazı seferler iptal edildi.

Şehir Hatları'nın internet sitesinde yer alan açıklamada, hava muhalefeti nedeniyle Üsküdar-Aşiyan, Aşiyan-Anadolu Hisarı-Küçüksu (ring), Bostancı-Moda-Kadıköy-Kabataş, Maltepe-Adalar ve Avcılar-Bostancı seferlerinin gerçekleştirilemediği bildirildi. Açıklamada, Avcılar-Bakırköy-Kadıköy hattında ise sadece Bakırköy-Kadıköy arasında seferlerin yapıldığı duyuruldu.

Yarın ise havanın daha da ılık olmasının beklendiği kaydedildi.

İstanbul'da şiddetli lodos: Vapur seferleri iptal edildi

SARI KODLU UYARI

Meteoroloji'den yapılan açıklamada; Marmara ve Kuzey Ege'de rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat), Marmara'nın güneyi ile İzmir'in ve Manisa'nın kuzeyinde zaman zaman hamleli kısa süreli fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesinin beklendiği kaydedildi.

Meteoroloji'nin 'sarı kodlu' uyarı yaptığı açıklamada soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi, ulaşımda aksamalar, ağaç ve direklerin devrilmesi ve çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması istendi.

Ayrıca Meteoroloji, Marmara'da devam eden şiddetli lodosun olumsuz durumlara neden olabileceği uyarısında da bulunurken bugün ve yarın bölge genelinde etkili olacak lodosla birlikte sıcaklıkların da mevsim normallerinin üzerine çıkacağını kaydetti.

Karadeniz'de ise yarın rüzgarın etkisiyle sıcaklığın 25 dereceleri göreceği ancak havanın kapacağı olacağı kaydedildi.

5 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNİ

19 KASIM CUMARTESİ

haritatahmingun1.jpg

20 KASIM PAZAR

haritatahmingun2.jpg

21 KASIM PAZARTESİ

haritatahmingun3.jpg

22 KASIM SALI

haritatahmingun4.jpg

23 KASIM ÇARŞAMBA

haritatahmingun5.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN