Malum gün geldi çattı herkes döne döne aramaya başladı! Dalında 25 TL şehirde 150 TL! Yurt dışı talebi patladı gitti

Malum gün geldi çattı herkes döne döne aramaya başladı! Dalında 25 TL şehirde 150 TL! Yurt dışı talebi patladı gitti

Çiftlerin her yıl merakla beklediği 14 Şubat Sevgililer Günü için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. 14 Şubat'ta sevgilisine hediye etmek isteyen döne döne arıyor fiyatı ise cep yakıyor. Dalında 25 TL'den satılan ürünün şehirdeki fiyatı 150 TL'ye ulaşıyor.

14 Şubat Sevgililer Günü öncesinde gül hasadında yoğunluk devam ediyor. Dalında 25 TL'den satılan Gül fiyatları şehirdeki çiçekçilerde 100 ila 150 TL bandına kadar yükseliyor. Sevgililer Günü'ne yalnızca bir gün kala çiçekçilerdeki hummalı çalışmada hız kesmiyor.

SEVGİLİYE HEDİYENİN MALİYETİ DE ARTTI

14 Şubat'ın bir simgesi haline dönüşen kırmızı gül fiyatları da bu yıl cep yakıyor. Sevgililer Günü öncesinde Adana'nın Yüreğir ilçesindeki gül seralarında hummalı çalışma devam ediyor. Hem Türkiye'de hem de yurt dışındaki siparişlere yetişmek için kolları sıvayan çiçekçiler talep yoğunluğundan da son derece memnun kalıyor.

gul-hasat-1.jpg

Sabahın erken saatlerinde seraya giren üreticiler öğlene kadar çiçek kesimi yaparken kesilen çiçeklerin mezatta satıldıktan sonra ülkenin dört bir yanına gönderiyor. İç piyasanın talebini karşılayan ürünler yurt dışında da ihraç edilmektedir.

DALINDA 25'E ALMAYAN PAZARDA 150'YE ALIYOR

Dönüm başına 7-8.000 adet gül verimi alınan serada 25 TL'ye satılan Gülün fiyatı şehre geldiğinde 100 TL ile 150 TL'ye ulaşıyor. Gül fiyatları internette ise 150 TL ile 200 TL arasında değişiyor.gul-hasat-2.jpg

Gül üreticisi Ogün Sever Okur, “Verim ve fiyatlar çok iyi. Dalındaki fiyat bizleri mutlu ediyor. 25 liraya biz satıyoruz ancak çiçekçide 100-150 lira arasında satılıyor. 14 Şubat öncesi talep çok fazla, yetiştiremiyoruz sürekli çalışıyoruz. Sevgililerin gülü buradan gidiyor ama makas ciddi anlamda açılmış durumda. Adana’da 100-150 liraya çiçekçiler satıyor ama başka şehirlerde fiyatlar daha da artıyor. Bunun için ne yapılır bilmiyoruz.” şeklinde konuştu.

ÖZEL GÜNLER FİYATI ARTTIRIYOR

Herkes tarafından sevilen gül fiyatları özel günlerle birlikte yükselişe geçiyor. 8 Mart sonrasında fiyatların düşüşe geçeceğini belirten Ogün Okur, Özel günlerde artan fiyatları daha sonradan düşüşe geçtiğini vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN