Mansur Yavaş: PKK'ya da HÜDA PAR'a da karşıyız

Mansur Yavaş: PKK'ya da HÜDA PAR'a da karşıyız

ABB Başkanı Mansur Yavaş, Biz PKK’ya da karşıyız; HÜDA PAR’a da karşıyız. PKK’yı da kınıyoruz, HÜDA PAR’ı da kınıyoruz. Kandil silah bırakmadıkça o İHA’lar SİHA’lar toplanıp füze olarak üstlerine yağacak. Devletin milli güvenlik politikaları değişmez” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Aksaray’da düzenlenen mitinge katıldı. “Biz PKK’ya da karşıyız; HÜDA PAR’a da karşıyız. PKK’yı da kınıyoruz, HÜDA PAR’ı da kınıyoruz. Kandil silah bırakmadıkça o İHA’lar SİHA’lar toplanıp füze olarak üstlerine yağacak. Devletin milli güvenlik politikaları değişmez” diye konuştu.

Yavaş, burada şunları söyledi:

“SEÇİMDE EN ÖNEMLİ ŞEY, HALKIN SEÇİMİDİR”

“Şunun şurasında 14 gün sonra seçime gidiyoruz. Seçime neden gidilir? Seçime giderken, iktidar uzun süredir yaptıklarını, varsa yapamadıklarını anlatır bundan sonra sürece dairde vaatlerini verir. Peki muhalefet ne yapar? Onlar da derki; eleştirilerini yapar, biz daha iyi yöneteceğiz der. Vaatlerini verir, projelerini anlatır ve halkın önüne çıkılır. Halk bunları dinler, bir karar verir. Ya yönetimin devamı der ya da değiştirir. Bunun adına seçim deniliyor. Şimdi seçime gidiyoruz. Seçime giderken garip garip sesler duyuyoruz. ‘Bunlar hükümeti indirmek istiyor’ bu tür sözler… Ben de diyorum ki; evet, bunun için gidiyoruz seçime. Bunda garip bir şey yok ki… Biz diyoruz ki siz yapamadınız, biz geleceğiz daha iyisini yapacağız diyoruz. Halk bize inanırsa seçecek. Bu kadar basit. Fakat, şimdi seçim konuşulmuyor. Niye seçim konuşulmuyor? Maalesef, halkın geçimi konuşulacağına, başka şeyler konuşuluyor. Halbuki seçimde en önemli şey, halkın seçimidir. Halk bundan sonra iktidar değişirse ya da değişmezse hayatında neler değişecek onları görmelidir.

“YENİLEN KUL HAKLARINI MİLİM MİLİM HESABINI SORACAĞIZ”

Ankapark gibi bir ucubeye 14 milyar lira para aktardılar. Buradan Ankara’ya giderken gördüğünüz o anlamsız kapılara bugünün parasıyla 235 milyon lira para ödendi. Peki, Ankara’da durum neydi? Otobüs 2013 yılından beri alınmamış, köylerin birçoğunda kanalizasyon yok; köylerin birçoğunda su yok. Ankara’nın merkezinde bir sürü problem var. Hiç bunlarla uğraşılmamış. Ben 100’e yakın dosya verdim, bunların hepsi 15 Mayıs’ı bekliyor. O yenilen kul haklarını milim milim hesabını soracağız inşallah. Bu ülkede hiç kimsenin yaptığı yanına kar kalmamalı.

“KANDİL SİLAH BIRAKMADIKÇA O İHA’LAR SİHA’LAR TOPLANIP FÜZE OLARAK ÜSTLERİNE YAĞACAK”

Bu seçimde başladılar, yok şu masanın altı yok bu masanın altı. Kardeşim, altı parti iki yıldır görüşüyor. Oturdular, uzlaştılar… Açık açık yapacaklarını söylediler, şimdi son günlerdeki lafa göre söylüyorum. Türkiye’yi bu hale getiren kendileri, biz PKK’ya da karşıyız; HÜDA PAR’a da karşıyız. PKK’yı da kınıyoruz, HÜDA PAR’ı da kınıyoruz. Kandil silah bırakmadıkça o İHA’lar SİHA’lar toplanıp füze olarak üstlerine yağacak. Devletin milli güvenlik politikaları değişmez. Bizim sınırımıza Amerika gelmiş, hem Rusya gelmiş. Orada kalkmış PKK’lılara YPG’lilere silahlı eğitim veriyorlar, orada bir faaliyet yürütüyorlar Türkiye aleyhine. Onlar bunları yaptığı müddetçe İHA’lar SİHA’lar bırakın, topumuz tüfeğimiz ne varsa hepsi daha da modernleştirecek ve Ordu’muzun emrine verilecek.

“MEVSİMLİK MİLLİYETÇİLİK, MEVSİMLİK MUHAFAZAKARLIK…”

Herkes şunu bilsin ki; Türkiye’miz Türk Cumhuriyetleri ile temasa devam edecek. İslam coğrafyası ile de iş birliklerine, dostluğuna devam edecek. Ülkenin büyümesi için gerekli her şeyi yapacak; milli menfaatlerimiz doğrultusunda hükümetin iyi yaptığı ne varsa devam edecek. Mısır ve Suriye politikası gibi zamanında ‘Görüşün, bu kadar mülteci gelmesin’ dendiği zaman hakaretler ettiler, sen Esad’ı mı tutuyorsun diye, şimdi Rusya üzerinden görüşüyorlar. ‘Binali mi Sisi mi’ dediler, şimdi Sisi ile görüşüyorlar. Dolayısıyla iki yüzlü politika olmaz. Şimdi en son Bakan’ın biri şunu söyledi; ‘Ayın 15’inde seçimi kazanınca alnını secdeye götürüp namaz kılanlarla mı beraber olmak mı isteresin, şampanya içerek kutlayanlar ile mi beraber olmak istersin’, mevsimlik milliyetçilik, mevsimlik muhafazakarlık… Ben seçimi kazandığım akşam, söz vermiştim. Partimin genel merkezi önünde televizyona çıktım, ‘Bugünden itibaren rozetimi çıkarıyorum, biz seçimi kazandık ancak zafer kazanmadık. Çünkü zafer düşmana karşı kazanılır. Ankara’da bizim düşmanımız yok. Bize düşen 6 milyon Ankaralıyı bundan sonra memnun etmek’ dedim. Bizim Türkiye’ye yaklaşımımız da aynı, düşman yok. Cumhur İttifakı’na oy verenler de başımızın üzerindedir. Millet İttifakı’na oy verenler de başımızın üzerindedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN