Denizli’de mantar toplamak için dağa çıkan yaşlı dağcıdan günlerce haber alınamadı. Altı gün süren arama çalışmalarının ardından acı haber geldi. Kayıp dağcının cansız bedeni bulundu.
Denizli’nin Pamukkale ilçesinde yaşayan 70 yaşındaki Mevlüt Karademir, 29 Nisan Salı günü sabah saatlerinde iki arkadaşıyla birlikte Zeytinköy Yaylası Karataş mevkisine mantar toplamak için gitti. Doğa yürüyüşlerine ilgisiyle tanınan Karademir, yürüyüş sırasında arkadaşlarından ayrılarak tek başına zirveye doğru devam etti. Ancak bu noktadan sonra kendisinden bir daha haber alınamadı.
ARAMA KURTARMA EKİPLERİ SEFERBER OLDU
Karademir’in kaybolduğunun bildirilmesi üzerine AFAD, DAK ve SAR ekiplerinin katılımıyla bölgede geniş çaplı arama çalışması başlatıldı. İz takip köpeklerinin desteğiyle Zeytinköy Yaylası, Bağbaşı Yaylası, Ornaz Vadisi ve İsrafil Deresi çevresinde yoğun aramalar yapıldı. Altı gün boyunca süren çalışmalarda tüm ormanlık alanlar titizlikle tarandı.
KAYIP DAĞCIDAN KÖTÜ HABER GELDİ
Altıncı günün sonunda, Karademir’in cansız bedenine Ornaz Vadisi’ne giden sarp bir yamaçta ulaşıldı. Yapılan ilk incelemeler, yaşlı dağcının hayatını kaybettiğini ortaya koydu. Cesedin bulunduğu yerin dik ve ulaşılması güç bir noktada olması nedeniyle karadan tahliye gerçekleştirilemedi.
CENAZESİ HELİKOPTERLE ALINDI
Jandarmaya ait bir helikopterle bölgeye ulaşan ekipler, Aydın’dan gelen uzman personelin desteğiyle Karademir’in cenazesini bulunduğu noktadan alarak Denizli Orman Müdürlüğü helikopter pistine ulaştırdı. Yaşlı dağcının cenazesi, ölüm sebebinin netleşmesi için adli tıp kurumuna gönderildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.