Market genelgesinde sigara yasağı var mı? İçişleri açıkladı

Market genelgesinde sigara yasağı var mı? İçişleri açıkladı

İçişleri Bakanlığı'nın yayımladığı 'market genelgesi' ile, cuma gününden itibaren zincir ve süper marketlerde zorunlu temel ihtiyaç ürünleri dışında ürün satışının yapılamayacağının açıklanmasının ardından sosyal medyada 'Sigara satışı da yasak olacak mı?' sorusu gündem oldu. Sigara iddialarına İçişleri'nden cevap geldi...

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen "Market Tedbirleri" konulu genelge ile tam kapanma döneminde uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması ile ilgili usul ve esasların belirlenerek, valilere duyurulduğu hatırlatıldı.

Genelgede, sokağa çıkma kısıtlaması sırasında marketlerde oluşabilecek yoğunlukların önüne geçmek için ilgili bakanlıklar, kamu kurum ve kuruluşları, meslek odaları ve sektör temsilcileri ile yapılan görüşmeler sonucunda alınan yeni tedbirler duyuruldu.

ZORUNLU TEMEL İHTİYAÇ DIŞINDA ÜRÜN SATIŞINA İZİN YOK

Buna göre, marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) vatandaşların zorunlu temel ihtiyaçları kapsamındaki ürünlerin dışında herhangi bir ürün satışına izin verilmeyecek. 

7 Mayıs Cuma gününden itibaren marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) temel gıda ve temizlik ürünlerinin yanı sıra sadece hayvan yemi, mamaları ile kozmetik ürünleri (parfümeri ve makyaj malzemeleri hariç) satılabilecek.

Daha önce getirilen alkollü ürün satışı kısıtlamasının yanı sıra tüm marketlerde elektronik eşya, oyuncak, kırtasiye, giyim ve aksesuar, ev tekstili, oto aksesuar, bahçe malzemeleri, hırdavat, zücaciye vb. ürünlerin satışına izin verilmeyecek.

SİGARA SATIŞI YASAK MI?

Zorunlu temel ihtiyaçları kapsamındaki ürünlerin dışında herhangi bir ürün satışına izin verilmeyeceğinin duyurulmasının ardından, sigara satışına yönelik herhangi bir kısıtlama olup olmayacağı sosyal medyada gündem oldu. 

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı'dan 'Sigara satışı da yasak olacak mı?' sorusuna yanıt geldi. 

İçişleri Bakanlığı Aylık Basın Bilgilendirme Toplantısı'nda konuşan Çataklı, sigara yasağına ilişkin iddiaları değerlendirerek, market tedbirlerine yönelik son yayınlanan genelgede, sigara yasağına ilişkin bir kısıtlama olmadığını belirtti.

Çataklı, bu yöndeki tezviratların sosyal medya dedikodusundan ibaret olduğunu söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN