Market genelgesine tepkiler yükseliyor: Sosyal medyada en çok konuşulan konu oldu

Market genelgesine tepkiler yükseliyor: Sosyal medyada en çok konuşulan konu oldu

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen marketlerde zorunlu ihtiyaç dışındaki ürünlerin satışının yasaklanması tepki çekti. Vatandaşlar sosyal medya sitesi Twitter'dan karara tepkilerini dile getirirken, #marketgenelgesi etiketi de en çok konuşulan konu olarak birinci sıraya yükseldi.

Türkiye'de, hızla artışa geçen ve bir dönem 60 binleri aşan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarının azaltılması amacıyla geçtiğimiz gün 'tam kapanma' uygulamasına geçildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında açıkladığı tam kapanma17 Mayıs Pazartesi saat 05.00'e kadar sürecek. 

Tam kapanma kapsamında İçişleri Bakanlığı, 81 İl Valiliğine ‘market tedbirleri’ konulu genelge gönderdi. Genelgede, sokağa çıkma kısıtlaması sırasında marketlerde oluşabilecek yoğunlukların önüne geçmek amacıyla ilgili bakanlıklar, kamu kurum ve kuruluşları, meslek odaları ve sektör temsilcileri ile yapılan görüşmeler sonucunda alınan tedbirler şu şekilde sıralandı: 

Marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) vatandaşların zorunlu temel ihtiyaçları kapsamındaki ürünlerin dışında herhangi bir ürün satışına izin verilmeyecek. 

7 Mayıs 2021 Cuma gününden itibaren marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) temel gıda ve temizlik ürünlerinin yanı sıra sadece hayvan yemi, mamaları ile kozmetik ürünleri (parfümeri ve makyaj malzemeleri hariç) satılabilecek. 

Daha önce getirilen alkollü ürün satışı kısıtlamasının yanı sıra marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) elektronik eşya, oyuncak, kırtasiye, giyim ve aksesuar, ev tekstili, oto aksesuar, bahçe malzemeleri, hırdavat, zücaciye vb. ürünlerin satışına izin verilmeyecek. 

SATIŞ KISITLAMASINA TEPKİ

Marketlerde satışı kısıtlayan karara ise tepkiler yükseldi. Sosyal medya üzerinden bu kararı eleştiren tweetler atılırken #marketgenelgesi ise etiketlerde birinci sıraya yükseldi.

İşte sosyal medyada dile getirilen tepkilerden bazıları:

"Millete para yardımı edip destek, çıkacaklarına alışverişi yasak ettiler ya; Valla helal olsun pes"

"Yakında nefes bile almak yasak olacak diye korkuyorum"

"Vatandaşta oynanacak akıl da kalmadı artık"

"Daha kötü ne olabilir demeden daha kötüsü oluyor resmen"

"Evet kesinlikle kırtasiye ürünü ve oyuncak satılmazsa virüs bitecek"

"İçişleri Bakanlığı'ndan müjdeli haber geldi: Şampuan satışı yasak değil!"

"Dünyada, kendi vatandaşına oyuncak satışını bile yasaklayıp, turistlere her şeyi serbest bırakarak 'korana ile mücadele eden' ülke sayısı: 1"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN