Marmara depremi, bu 8 kentte ağır yıkıma neden olacak! Uzman isim, il il uyardı

Marmara depremi, bu 8 kentte ağır yıkıma neden olacak! Uzman isim, il il uyardı

Türkiye nüfusunun yaklaşık üçte birinin yaşadığı Marmara Bölgesi, Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın üzerinde bulunuyor. Dr. Kadir Kılınç, Marmara'da yaklaşık 100 yılda bir olan depremin zamanının geldiğini belirterek olası depremin etkileyeceği illeri açıkladı. Peki, Marmara depremi hangi illeri vuracak? İşte, Marmara depreminin etkileyeceği iller...

2023 Şubat ayında Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremler, 11 ilde etkili olurken on binlerce insanın ölümüne, yüz binlerce insanın evsiz kalmasına neden oldu.

Uzmanlar, Marmara Bölgesi'nde en az 7.4 büyüklüğünde beklenen depremin, Kahramanmaraş ve Hatay depremlerinden daha yıkıcı sonuçları olacağını konusunda uyarılarını sürdürüyor.

KONTROL ETTİRMEDEN EV ALMAYIN

Olası Marmara depremine karşı devlet tarafından binaların kontrolleri ve depreme dayanıksız binaların onarımı için çeşitli destekler sağlansa da depreme karşı hâlâ on binlerce bina bulunan İstanbul ve çevresindeki yapılar korkutuyor. Uzmanlar, vatandaşlara kontrol ettirmeden ev almayın uyarısı yapıyor.

MARMARA DEPREMİ HANGİ İLLERİ ETKİLEYECEK?

Kırklareli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Kadir Kılınç, İnşaat Mühendisleri Odası Çorlu temsilciliğinde yaptığı açıklamada, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

"Muhtemel bir İstanbul depreminde, Bursa, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ, Çanakkale ve Kırklareli illeri etkilenecektir.

Tabii ki, Kırklareli'nde diri, aktif fay hattı yok ama özellikle vurguladığım hususlardan, yapısal taşıyıcı sistem kusurlarından dolayı Kırklareli’nde etkilenecek bina sayısı da oldukça fazladır.

Tekirdağ'da ise çok bina etkilenecek. Yaklaşık 8 bin binanın etkileneceği konuşuluyor. Bu sebepten dolayı tecrübeli ve alanında uzman akademisyen olarak lütfen şuna dikkat edelim; deprem öldürmez bina öldürür."

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN