Mart bu kez kazma kürek yaktıracak! Kütle kütle Türkiye'ye doğru yola çıktı: Prof. Dr. Orhan Şen kar yağışı için tarih verdi

Mart bu kez kazma kürek yaktıracak! Kütle kütle Türkiye'ye doğru yola çıktı: Prof. Dr. Orhan Şen kar yağışı için tarih verdi

Kış mevsiminin son ayından müjdeli haberler geldi. Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, kar yağışı için yeşil ışık yaktı. Tarih vererek konuşan uzman isim, bu kez martın kazma kürek yaktıracağını belirtti. İşte kütle kütle Türkiye'ye doğru geliyor...

Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, müjdeli haberi paylaştı. Mart ayını işaret eden Şen, kış mevsiminde az yağış alan batı bölgelerinde kuvvetli yağışlar beklediğini duyurdu. Sıcaklıkların da düşmesiyle kar yağışları bile görülebilir.

MART AYINA YEŞİL IŞIK YAKTI

Kış mevsiminde olmamıza rağmen devam eden yüksek sıcaklıklar felaketleri de beraberinde getiriyor. Kar yağmamasından dolayı beslenemeyen yeraltı kaynak suları yaz mevsiminde yeniden su krizlerine yol açabilir. Felaket sadece bu kadarla kalmayarak, ekosistemi etkileyebilir ve üreticilerde büyük bir rekolte kaybına uğrayabilir. Milyonların beklediği soğuk günler ve yağışlı günleri işaret eden Prof. Dr. Orhan Şen, mart ayı için yeşil ışık yaktı.

288f82626-4jl1.jpg

KAR MÜJDESİNİ VERDİ

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Orhan Şen, önümüzdeki haftaya dikkat çekti. Yağışlı bir hafta olacağını söyleyerek, Anadolu'da kar beklediğini duyurdu. Sıcaklıkların yaklaşık olarak 6 - 7 derece düşeceğini, cumartesi günü sabah saatlerinde Marmara, Ege ve Akdeniz civarında yağmur girişi olacağını belirtti. Yağmurun uzun süreli olmasada bir günlük batı bölgelerinde etkili olacağını söyledi.

Yağışlar etkili olmayacak olsa da salı günü yeniden geleceğini belirten Şen, daha da kuvvetlenerek batı bölgelerinde etkisini göstereceğini açıkladı. Doğu kesimlerinde ise Salı gününden itibaren soğuma olduğunu belirterek, "Bu soğuma Anadolu'da karla karışık yağmur meydana getirebilir. Marmara bölgesinde kar yağışı yok. Yükseklerde Perşembe günü karla karışık yağmur olabilir, sadece bir gün olarak ama Anadolu'da bu sistem kar yağışı meydana getirebilecek." ifadelerini paylaştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN