Mavi Balina'dan sonra okullarda yeni tehlike: Öğrenciler arasında 'Kanlı Para' alarmı

Mavi Balina'dan sonra okullarda yeni tehlike: Öğrenciler arasında 'Kanlı Para' alarmı

Kanlı Para isimli oyun, okullarda giderek yaygınlaşırken velileri ve okul yönetimlerini tedirgin ediyor. Kara Para, öğrencilerin kemiklerini çatlatabilirken, parayla oynandığı için Hepatit ve AIDS gibi bulaşıcı hastalıklara da sebep olabiliyor.

Okullarda artık sık sık oynanan 'kanlı para' isimli oyun, çocukların ellerinde çeşitli hasarlara sebep oluyor. Okul yönetimlerini zorlayan durumlara sokan bu oyun öğrencilerin sağlıklarını riske atıyor. Uzmanlara göre; Hepatit, AIDS gibi kanla bulaşan hastalıklar öğrenciler arasında hızla artabilir. Kamu Denetçiliği Kurumu’nun 3 hafta önce aldığı tavsiye kararının uygulanması önemli bir çözüm olabilir.

Patronlar Dünyası'ndan Feramuz Erdin'in haberine göre; öğrenciler arasında hızla yayılan “kanlı para” isimli oyun bir sıranın üzerinde madeni para ve parmaklarla oynanıyor. Eski versiyonundan farklı bir şekilde burada hedef parayı rakibinin parmakları arasından geçirip sayı almak değil, parayı olanca gücüyle rakibinin elinin üzerine göndermek ve yaralamak.

Oyunda kullanılan madeni paranın kenarları öğrenciler tarafından özel işlemlerle keskin hale getiriliyor. En keskin parayı yapıp, rakibine en fazla yara verebilen oyuncular kazanıyor. Bununla birlikte en çok yaraya dayanabilmek ise bir cesaret, dayanıklılık ve statü göstergesi olarak algılanıyor.

HASTALIKLARA GEBE

Hijyene asla dikkat edilmeyen bu oyunda kan yoluyla bulaşan hastalıkların hızla yayılması en büyük tehlikelerden birisi olarak karşımıza çıkıyor. Gençler arasında cesaret ve dayanıklılık göstergesi olarak görülen bu oyunun yol açacağı salgın hastalıklar, bu gençlerin geleceği için önemli bir risk oluşturuyor.
Aslına bakılırsa bu kanlı oyun sonuçta bir akran zorbalığıdır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN