MB Başkanı ile ilgili dikkat çeken bir iddia daha: TCMB Sosyal Tesisi de ailesine tahsis edildi

MB Başkanı ile ilgili dikkat çeken bir iddia daha: TCMB Sosyal Tesisi de ailesine tahsis edildi

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın babası Erol Erken'ın bir banka çalışanını işinden kovdurduğu iddiası 'Merkez Bankası aile şirketi mi?' tepkisine neden olurken aile ile ilgili dikkat çeken bir gelişme daha ortaya çıktı. Erkan Ailesi'nin Ankara'daki MB Sosyal Tesisi ve İzmir kampını özel olarak kullandığı belirtildi. İddiaya göre anne Gamze Erkan'ın da çoğunlukla bankada bulunuyor ve çalışanlara talimat veriyor.

Merkez Bankası (MB) Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın babası Erol Erkan'a ilişkin iddialar kamuoyunda tartışılmaya devam ederken DW Türkçe, Erkan Ailesi ile ilgili yeni kulis bilgilerine ulaştı.

DW Türkçe'ye konuşan bir banka yetkilisi, Ankara'daki TCMB Sosyal Tesisi'nin Hafize Gaye Erkan'ın talimatıyla tadilat yapılacağı bahanesi ile kapatıldığını, burada görev yapan aşçı ve garsonların tamamen Başkan ve ailesi emrine tahsis edildiğini iddia etti.

Tesisin zaten pandemi döneminde kapsamlı bir tadilattan geçirilip yenilendiği ve banka çalışanları ile emeklilerine hizmet verdiğini anlatan yetkili "Buranın kapatılmasının asıl sebebi burada görev yapan aşçı ve garsonların tamamen Başkan ve ailesi emrine tahsis edilmesidir" ifadelerini kullandı.

'TESİS PERSONELE KAPATILIP AİLEYE TAHSİS EDİLDİ'

MB yetkilisinin iddiasına göre Başkan Erkan ve ailesi ayrıca 2023 yılında deprem nedeniyle personele kapatılmış olan İzmir Özdere'deki kampı da kendilerine özel olarak kullanıyor. Yetkili, burada görev yapan aşçı ve garsonlardan bazılarını da zorla İstanbul ve Ankara'da görevlendirdiklerini öne sürüyor.

TCMB yetkilisinin aktardığı iddialara göre Merkez Bankası Başkanı'nın sadece babası değil annesi Gamze Erkan da çocukla ilgilenme amacıyla genellikle bankada bulunuyor ve yetkisi olmadığı halde banka çalışanlarına talimat veriyor.

Yetkili, Hafize Gaye Erkan'ın babası Erol Erkan'a makam aracı ve makam odası tahsis edildiği bilgisinin de doğru olduğunu belirterek "Bankada hiçbir resmi görevi olmamasına rağmen Başkan Hafize Gaye Erkan'ın babası Erol Erkan, Banka'nın Özel Kalem, Destek Hizmetleri ve İnsan Kaynakları başta olmak üzere birçok idari biriminin işlerine karışmakta, bu birimlerin başındaki kişilerden bilgi almakta ve bunlara doğrudan talimat vermektedir. Özellikle Başkanlık katında çalışan aşçı, garson ve temizlik görevlilerine ağır psikolojik şiddet ve mobbing uygulanmaktadır" diye konuştu.

'BU AKŞAMA KADAR GÖREVDEN ALINMAZSA REZALET'

TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın babası Erol Erkan’ın Cimer’e şikayet eden Büşra Bozkurt’un yanı sıra bankadaki uzmanların Erkan’ın babası yüzünden yurt dışına gittiği iddia ediliyor. Yaşananlara ekonomistler ise tepki gösterdi.

Eski MB Başkanı Durmuş Yılmaz “Lütfetmişler! Bizim paramızla bizi kurtarmaya gelmişler. Bu Millet, bu aşağılanmayı asla hak etmiyor kabul etmiyor. Ey siyaset kurumu! Uyan ve bir ders çıkar artık. Kendi kurumlarına ve o kurumlarda yetişen insanlarına güven. 100 yaşına yaklaşan TCMB’de Banka yatırımlarıyla yetişmiş bilgisiyle birikimiyle başkanlık yapacak onca insan var” şeklinde tepki gösterdi.

Gelecek Partisi Ekonomi Politikaları Başkanı Kerim Rota “Uzun zamandır finans çevrelerinde konuşulan bu gariplik sonunda resmi bir belgeye yansımış. Bu sebepten bankadan istifa edip yurt dışına giden bankanın yıllarca yatırım yaptığı uzmanlar olduğu da söyleniyordu. Bakalım Merkez Bankası bu konuda bir iletişim yapacak mı?” dedi.

Merkez Bankası’nda Bankacılık ve Finans Kuruluşlar Genel Müdürlüğü Uzmanlığı yapmış olan ve Gelecek Partisi Eski Sözcüsü Serkan Özcan duruma “Şayet iddialar doğruysa, bu durum tam bir rezalettir! Şayet iddialar doğruysa, bu akşama kadar bu hanımefendi görevden alınmıyorsa o da ayrı rezalettir! Sırf işini yaptığı için bir gece kararnamesiyle Naci Ağbal’ı gerekçe göstermeden görevinden alan aklın, böyle bir rezaleti kamuoyuna açıklayabilmesi mümkün değildir!” şeklinde tepki gösterdi.

Eski Merkez Bankası çalışanı ve ekonomi yazarı Uğur Gürses “Çok farklı kanallardan anlatılan bir olguydu ‘baba müdahalesi’. Somut bir başvuruya konu olup kayda geçmiş. Merkez Bankası iletişimini zehirleyen bir aşamaya geçmiş durumda. Bankanın başkan ve yardımcılarından oluşan bir ‘yönetim komitesi’ var. Artık onların da sorunu…” ifadesini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (22)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
22 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN