MEB duyurdu! 15 bin sözleşmeli öğretmen alınacak: 5 Mayıs'a kadar başvurabilirsiniz

MEB duyurdu! 15 bin sözleşmeli öğretmen alınacak: 5 Mayıs'a kadar başvurabilirsiniz

Milli Eğitim Bakanlığı, 15 bin sözleşmeli öğretmen alımı için başvuruların başladığını açıkladı. Adaylar, 5 Mayıs saat 16.00’ya kadar başvuru yapabilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmen atamaları kapsamında 15 bin sözleşmeli öğretmenin görevlendirileceğini duyurdu. Aday öğretmenler için başvuru işlemleri bugün başladı ve 5 Mayıs 2025 saat 16.00’da sona erecek. Başvurular elektronik ortamda, ilkatama.meb.gov.tr üzerinden yapılacak.

ADAYLAR İKİ AŞAMADA BAŞVURU YAPACAK

Öğretmen adayları başvurularını iki farklı aşamada gerçekleştirecek: Ön başvuru ve tercih başvurusu. Elektronik başvuru formu doldurularak yapılan bu işlemlerde, KPSS puanı en az 50 olan adaylar başvuru hakkı kazanacak. Başvurular; KPSSP10, KPSSP120 ve KPSSP121 puan türlerine göre değerlendirilecek.

MEB'den öğretmenlere pazartesi uyarısı! Disiplin süreci hatırlatıldı... Resmi yazı tüm okullara gitti

SÖZLÜ SINAV DETAYLARI

Sözlü sınava katılma hakkı kazanan adaylar, 7 Mayıs 2025 tarihinde www.meb.gov.tr adresinden ilan edilecek. Sözlü sınavın yapılacağı şehir ve tarih bilgileri ise MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından duyurulacak. Adayların sınav merkezi seçimi yapması gerekmeyecek; bu işlemler bakanlıkça atanacak.

EN FAZLA KONTENJAN BU BRANŞLARA

15 bin kişilik sözleşmeli öğretmen alımında en fazla kontenjan sınıf öğretmenliğine ayrıldı. Branşlara göre dağılım şu şekilde açıklandı:
– Sınıf öğretmenliği: 4 bin 378 kişi
– Özel eğitim öğretmenliği: 3 bin 87 kişi
– Din kültürü ve ahlak bilgisi: 1.802 kişi
– Okul öncesi öğretmenliği: 1.321 kişi
– İngilizce öğretmenliği: 757 kişi

KİMLER BAŞVURABİLİR?

Öğretmenler ve öğretmen adayları dikkat! Bir dönem bugün itibariyle sona erdi: MEB resmen duyurdu

KPSS 2024 puanı ile başvuru yapacak adaylar; Türkçe, matematik, fen bilimleri, sosyal bilgiler, rehberlik, okul öncesi, beden eğitimi ve diğer birçok branş için belirlenen puan türlerinde en az 50 almış olmalı. Almanca, Arapça ve Rusça için KPSSP120 puanı esas alınacak.

Aday öğretmenlerin sözlü sınavda başarılı olmaları halinde sözleşmeli öğretmen olarak görev yerleri belirlenecek. Süreçle ilgili tüm detaylar ve gelişmeler MEB’in resmi internet sitesinden takip edilebilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN