MEB'den flaş devamsızlık kararı! 10 gün okula gitmeyenler dikkat: Artık bu işlem yapılacak

MEB'den flaş devamsızlık kararı! 10 gün okula gitmeyenler dikkat: Artık bu işlem yapılacak

Resmî Gazete'de yayımlanan "Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" ile birlikte, öğrencilerin devamsızlık durumlarına ilişkin yeni bir düzenleme getirildi. Buna göre, okula 10 gün boyunca devam etmeyen öğrencilerin velileri, okul müdürlüğü tarafından yazılı bir uyarı alacaklar. İşte detaylar...

Milli Eğitim Bakanlığı, "Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" adlı yeni düzenlemeyi Resmi Gazete'de yayımladı. Yönetmeliğe göre, öğrencilerin devamsızlık durumlarına ilişkin bir düzenleme getirildi. Buna göre, 10 gün boyunca okula devam etmeyen öğrencilerin velileri, okul müdürlüğü tarafından yazılı olarak uyarılacak.

10 GÜN OKULA GİTMEYEN ÖĞRENCİNİN VELİSİ UYARI ALACAK

anaokulu

Millî Eğitim Bakanlığı, "Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" yayımladı. Yönetmelik kapsamında, okul öncesi eğitim hizmeti resmi okul öncesi eğitim kurumlarında ücretsiz olacak ve daha önce alınan beslenme, temizlik hizmeti ve eğitim programına yönelik materyaller için alınan ücretler de artık alınmayacak. Ayrıca, okul yönetimi tarafından açılan okul öncesi aidat hesaplarındaki bakiye, 1 Temmuz 2023'ten itibaren okul-aile birliği hesabına aktarılacak. Okula devamsızlık durumları da yeniden düzenlenmiş ve velilere e-posta veya kısa mesaj yoluyla bildirilecek. Muhasebe kayıtları ve belgelerin tutulması konusunda da yeni düzenlemeler getirilmiştir.


Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN