MEB'den öğrencileri bayram ettiren tatil açıklaması! İlkokul, ortaokul, lise öğrencileri dikkat: Okullar o tarihte kapanıyor

MEB'den öğrencileri bayram ettiren tatil açıklaması! İlkokul, ortaokul, lise öğrencileri dikkat: Okullar o tarihte kapanıyor

Okulların ne zaman tatil olacağı hem velilerin hem de öğrencilerin merak ettiği bir konuydu. MEB’den konuyla ilgili açıklama geldi. İşte detaylar….

Veliler ve öğrenciler tüm planlarını okulların kapanmasına göre yaptıkları için ikinci dönemin bitme tarihinin ne zaman olacağını merak edip araştırıyorlar. Okulların ara tatil tarihi M.E.B tarafından açıklandı. Detaylar haberimizde…

banka

MEB’DEN KRİTİK OKULLAR KAPANIYOR MÜJDESİ! ÖĞRENCİLER O TARİHTE TATİL YAPACAK! MAHMUT ÖZER İL İL AÇIKLADI! ANAOKULU, İLKOKUL, ORTAOKUL, LİSE...

Mayıs ayında milyonlarca öğrenci seçmeli izin aldı. Ayrıca 1 ve 19 Mayıs'ta iki günlük tatil vardı. Bu sefer yeni bir açıklamaya odaklanacağız. Milli Eğitim Bakanlığı bir takvim yayınladı. Okul bu tarihte kapalı olacak! Anaokulu, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12. İlkokul öğrencilerine müjde. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer son dakika açıklama yaptı. 81 eyalette okuyan öğrencileri içerir. Tatil ilan edildi. Bu yıl okullar bugün tatil edilecek ve bu gün yeniden açılacak. Haziran ayında netleşti. Detaylar burada...

Öğrencilere 'Okul kapandı' müjdesi geldi! Haziran ayı geldi ve bu noktada yaz tatili araştırmaları tüm hızıyla devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okulların tatil edileceği ve yaz tatilinin başlayacağı tarihi açıkladı. Öğrenciler için ders takvimi yayınlandı. 81 eyaletteki anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri Milli Eğitim Bakanlığı'nın ilan ettiği tarihlerde tatile çıkacak, Milli Eğitim Bakanlığı'nın ilan ettiği tarihlerde okullarına dönecek. Peki yaz tatili ne zaman başlıyor? Yaz tatili uzayacak mı? Okullar ne zaman kapanacak hep birlikte öğrenelim...

OKULLAR O TARİHTE KAPANIYOR

Milli Eğitim Bakanlığı 2022-2023 eğitim öğretim yılı eğitim öğretim yılı takvimini yayınladı. Bu yaz tatilinin başlangıç günü belirlendi.

Sonuç olarak 12 Eylül 2022 tarihinde açılan okul 16 Haziran 2023 tarihinde kapatılacak ve öğrenciler sertifikalarını alacaklardır. Yaz tatilinin başlangıcı.

2023-2024 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI

2023-2024 eğitim öğretim yılı 12 Eylül 2023 Pazartesi günü başlıyor.

10 İLDE TELAFİ EĞİTİMİ

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş depreminden etkilenen 10 ilden gelen öğrenciler için 1 Ağustos-1 Eylül tarihleri arasında telafi programı düzenleneceğini söyledi.

DEPREM NEDENİYLE NAKLİNİ BAŞKA İLE ALDIRAN ÖĞRENCİLERDEN 94 BİN 12'Sİ OKULUNA DÖNDÜ

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen depremin ardından başka illere nakil olan 94 bin öğrencinin okula döndüğünü söyledi.

Bakan Özer, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Afet bölgesinden farklı illerimize naklini aldıran öğrencilerimizin 94 bin 12'si bugün itibarıyla okullarına geri döndü." ifadesini kullandı.

BAKAN ÖZER'DEN MÜJDE: 100 ÖĞRENCİSİ OLAN HER OKULA REHBER ÖĞRETMEN

Bakan Özer, 100 öğrencisi olan her okulda bir rehber öğretmen olacağını açıkladı ve sözlerine şöyle devam etti "Öğrencilerimizin psikolojik sağlamlıklarını desteklemek için her türlü imkânımızı seferber ediyoruz. Öncelikle deprem bölgesindeki illerde ve sonra tüm Türkiye`de öğrencilerimizin yanındayız" dedi. Bu nedenle anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise fark etmeksizin 100 öğrencili tüm okulların rehber öğretmen bulundurması zorunludur.

TARİH YAKINDA AÇIKLANACAK

Bakan Özer daha önce yaptığı atamada rehber öğretmenlere öncelik vermeyi düşündüğünü ve "tüm öğrencilerin psikolojik danışmanlık hizmetlerine erişimini sağlayacağını" söylemişti. Tüm öğrenciler psikolojik hizmetlere kolayca erişebilecek. " ifadelerini kullanmıştı.

Şu anda 300 ve üzeri öğrencisi olan okullarda okul rehber öğretmenleri bulunmaktadır. Kararın ardından 100'den fazla öğrencisi olan okullar, kadroya danışman öğretmen alabilecek. Bu durumda yeni rezervasyon yaparken önceliği rehber öğretmene vereceğiz. Tarihlerin ne zaman ve nasıl tahsis edileceği yakında duyurulacaktır.

YAZ TATİLİ 4.5 AY MI OLACAK?

Yaz tatilinin uzatılması veya kısaltılmasına ilişkin resmi bir açıklama bulunmamaktadır. Yayınlanan takvime göre yaz tatili yaklaşık üç ay sürüyor.

Depremden etkilenen 10 ilçe (Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Elazığ) için telafi programı uygulanmaktadır. Telafi eğitimi zorunlu değildir. Telafi programına katılmak isteyen ailelerden gelen öğrenciler. Özer yaptığı açıklamada, "2023-2024 mali yılının başlamasından itibaren bir ay içinde bu tazminat programına devam edeceğiz." Dedi.

YKS VE LGS SINAV TARİHLERİ AÇIKLANDI

Özellikle depremin ardından milyonlarca öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen Ulusal Merkez Sınavının programı merak uyandırdı. Sık sık sınavın ertelenip ertelenmeyeceği tartışıldı. Milli Eğitim Bakanlığı, üniversite giriş sınavları ve lise giriş sınavlarının tarihlerini açıkladı. LGS sınavları için öğrenciler sadece 8. sınıf öğrencileridir. Dönemden siz sorumlusunuz. Üniversite sınavları olarak da bilinen AYT-TYT ve YDT oturumlarında 12. Sınıfın 2. döneminden itibaren soru sorulmayacaktır. Sınav tarihleri aşağıdaki gibidir:

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) merkezi sınavı 4 Haziran 2023

YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT) 17 Haziran 2023

YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT): 18 Haziran 2023

YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT) 18 Haziran 2023 (öğleden sonra)

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN