Memur ve emekliler bu haber size! Maaş zammı kuruşu kuruşuna hesaplandı: Temmuz'da ceplere bu kadar para girecek!

Memur ve emekliler bu haber size! Maaş zammı kuruşu kuruşuna hesaplandı: Temmuz'da ceplere bu kadar para girecek!

Emeklilere yapılan zam sonrası gözler memur maaşına döndü. Ocak ayında yapılan zam enflasyon rakamına göre değerlendirilirken, Temmuz ayında yapılacak zam içinse hesaplamalar yapıldı. İşte 2023 memur Temmuz ayı zam oranları.

Emekli maaşlarına yapılan zam sonrası en düşük emekli maaşı 7.500 lira olmuştu. SSK ve Bağ-kur emeklileri Nisan ayında maaşlarını almaya başladı. Memur maaşları da merak konusu oldu. Ocak ayında yüzde 30'a yakın zam yapılan memur ve memur emekliklerine Temmuz ayında yapılacak zam oranı da netleşmeye başladı.

asgari.jpg

MEMURA ZAM ORANI NETLEŞMEYE BAŞLADI

Mart ayında açıklanan enflasyon oranıyla 3 aylık zam oranı da netleşmeye başladı. Enflasyon rakamına göre belirlenecek olan Temmuz ayı zam oranı için masaya rakamlar yatırıldı.

ept.jpg

TÜİK verilerine göre açıklanan Mart ayı enflasyon oranı yıllık bazda 50, 51 olarak açıklanmıştı. Yapılan hesaplara göre SSK ve Bağ-Kur emeklileri 3 aylık zam oranı yüzde ile beraber 12,52, memur enflasyon farkı yüzde 4,52, 3 aylık memur zam oranı ise yüzde 6 toplu sözleşme zammı yüzde 10,52 oldu

emeklilik.jpeg

İLK HESAPLAR YAPILDI

İlk hesaplara göre 6 aylık enflasyon oranı göz önünde bulundurulursa yüzde 25 civarında. Merkez Bankası'nın anket sonucuna göre ise bu oran 37,72.

3479898-1200x627.jpg

6 AYLIK ENFLASYON ORANI BAZ ALINACAK

Yani 6 aylık enflasyon oranına göre SSK ve Bağ-Kur emekli zammı yüzde 26,61 olurken 6 aylık memur ve memur emeklisi zammı Yüzde 24,6

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN