Memur ve emeklilere ocakta yüzde 50 zam müjdesi! Toplu sözleşmedeki detayı ünlü SGK uzmanı müjdeledi: Hayırlı olsun

Memur ve emeklilere ocakta yüzde 50 zam müjdesi! Toplu sözleşmedeki detayı ünlü SGK uzmanı müjdeledi: Hayırlı olsun

Yüzbinlerce memur ve emeklinin beklediği haber geldi! Memura ve emekliye ocak ayında yüzde 50 zam müjdesi yapıldı. SGK Uzmanı ise toplu sözleşmedeki detayları “hayırlı olsun” diyerek paylaştı…

Uzun zamandır gündemde yer alan ve milyonlarca vatandaşın yakından takip ettiği toplu sözleşme konusuna ilişkin detaylar netleşti. Bunun ardından herkesi gözü kulağı emekli ve memur maaşlarına gelecek zamlara dikildi. Ünlü Sosyal Güvenlik Uzmanı ise detayları paylaştı.

TOPLU SÖZLEŞME ZAMMI NETLEŞTİ

Yaklaşık 3,7 milyon memur ve 2,7 milyon memur emeklisine uygulanacak olan ve 2024-2025 yıllarını kapsayan toplu sözleşme zammı belli oldu. Yapılan son toplantı sonrasında hakem heyeti son kararını kamuoyuna açıkladı. Belirlenen oranların SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zamlarında masada yer alacağı öğrenildi.

z.jpg

Uzun zamandır süren toplantıların sonuçları milyonlarca vatandaşın meraklı bekleyişine neden oldu. Daha önce konuşulan rakamların tekrar masaya yatırılması ve ortak bir yol belirlenmesi beklendi. Son toplantıda artık detaylar netleşti ve önümüzdeki dönemin zam oranları belli oldu.

ÖNÜMZÜDEKİ DÖNEM ZAMLARI AÇIKLANDI

2023-2024 yıllarını kapsayan ve memur ile memur emeklilerine uygulanacak zam oranı 2024 yılının ilk altı ayı için yüzde 15, ikinci altı ayı için yüzde ve 2025 yılının ilk altı ayı için ise yüzde 6 ve ikinci altı atında ise yüzde 5 olarak belirlendi.

zz-001.jpg

ÜNLÜ SGK UZMANI “HAYIRLI OLSUN” DİYEREK DUYURDU

Memur, emekli, asgari ücret zamlarına ilişkin sık sık sosyal medya üzerinden paylaşımlarda bulunan Özgür Erdursun, toplu sözleşme zammının netleşmesinin ardından bir paylaşımda daha bulundu. Erdursun, okurlara şunları söyledi:

“Memur maaşları ile memur emeklisi aylıklarına 2024 için yüzde 15+10, 2025 için yüzde 6+5 zam yapılacak. Memurlar ve memur emeklileri toplu sözleşme zammına ek olarak 2023 ikinci dönem %6 + enflasyon farkı alacak. Ocak ayında %45-50 arası zam yapılacak! Hayırlı olsun.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN