Memur ve emekliye piyango vurdu! 3 aylık zam oranı netleşti, enflasyon farkıyla yeni maaşlar zil takıp oynatacak

Memur ve emekliye piyango vurdu! 3 aylık zam oranı netleşti, enflasyon farkıyla yeni maaşlar zil takıp oynatacak

TÜİK, Eylül ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Bununla beraber memura ve emekliye resmen piyango vurdu! 3 aylık zam oranı netleşti… Enflasyon farkıyla yeni maaşlar resmen zil takıp oynatacak cinsten olacak. İşte konuya ilişkin detaylar…

TÜİK, Eylül ayı enflasyon rakamlarını duyurdu. Bu kapsamda TÜFE aylık bazda yüzde 4,75 artış gösterirken emekliye verilmesi planlanan ek zamma ilişkin gelişmeler de merak konusu oldu. 2024 yılının Ocak ayında yapılacak artış için 3 aylık SSK ve Bağ-Kur emekli maaşı zammı oranı netleşti. Öte yandan memur zammına ilişkin 3 aylık enflasyon farkı da ortaya çıktı. Peki bu bilgiler ışığında en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Maaşlara kaç oranında zam gelecek? İşte merak edilen tüm detaylar…

MEMUR VE EMEKLİNİN 3 AYLIK ZAM ORANLARI NETLEŞTİ

Emeklilerin ve memurların maaşları 6 aylık enflasyon oranlarına göre tespit ediliyor. Bu doğrultuda ilk 3 veri açıklanırken geriye sadece Ekim, Kasım ve Aralık ayları kaldı. Eylül ayı enflasyonu ile birlikte 3 aylık enflasyon yüzde 25,11 olarak hesaplandı. Açıklanan bu oran SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarına doğrudan yansıtılırken, memur ve memur emeklisinin ise iki aylık enflasyon farkı yüzde 18 olarak açıklandı. Ocak 2024 için yüzde 15'lik toplu sözleşme artışıyla birlikte üç aylık maaş artış oranı yüzde 35,73 oranına ulaştı.

memur-ve-emekliye-piyango-vurdu-uc-aylik-zam-orani-netlesti-enflasyon-farkiyla-yeni-maaslar-zil-takip-oynatacak-1.jpg

ENFLASYONUN ÜZERİNE REFAH PAYI DA EKLENECEK

Her dönemde olduğu gibi bu dönemde de enflasyon rakamlarına refah payı artışı da eklenecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, geçtiğimiz günlerde memur zamlarına ilişkin dikkat çekici bir açıklama yapmıştı. Işıkhan, "Memur ve memur emeklilerimiz için enflasyon hedeflemelerine göre Ocak 2024’te yapılacak artış yaklaşık yüzde 50'ye yaklaşacaktır. En düşük devlet memuru maaşı 22 bin 17 liradan yaklaşık olarak 33 bin lira seviyelerine çıkacaktır” demişti.

memur-ve-emekliye-piyango-vurdu-uc-aylik-zam-orani-netlesti-enflasyon-farkiyla-yeni-maaslar-zil-takip-oynatacak-2.jpg

EMEKLİYE EK ZAM GELECEK Mİ?

Milyonlarca emeklinin yakından takip ettiği konulardan biri de emekliye ek zam gelip gelmeyeceği konusu. Konuya ilişkin formül arayışları sürerken, Meclis’in açılması ile beraber emekli zamlarına ilişkin çalışmalar hızlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde ‘Emekliye yılbaşından önce müjde olur mu?’ sorusuna ‘İnşallah’ yanıtını vermişti. Bu yanıt ise milyonlarca emeklinin beklentisini yükseltti. Emekliler için yapılacak düzenlemelerde özellikle de düşük aylık alan vatandaşların gözetileceği aktarılıyor. Öte yandan emekli zamlarına ilişkin yapılan çalışmalarda emeklinin kök aylığına seyyanen artış ya da oransal zam yansıtılması da gündemde yer alıyor. Ayrıca en düşük emekli maaşının da yükselmesi söz konusu. Bunun yanında 5 bin liralık Cumhuriyet ikramiyesi de gündemde. Tüm bunlar göz önüne alınarak en düşük emekli maaşının 10.000 TL seviyelerine yükseltilmesi öngörülüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN