Memurların mesai saatleriyle ilgili yeni iddia! OVP ile ortaya çıktı, çalışma saatleri...

Memurların mesai saatleriyle ilgili yeni iddia! OVP ile ortaya çıktı, çalışma saatleri...

Memurlar sonunda isteklerine kavuşuyorlar! Sürekli gündemde olan memurların mesai saatleriyle ilgili yeni iddia! Bu haber memurları çok sevindirecek! OVP ile ortaya çıktı, çalışma saatleri...

Memur maaşları zamlarından sonra gündeme memurların çalışma saatleri geldi. Çalışma saatlerinin kısalıp kısalmayacağı merak konusu oldu. Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in 6 saatlik mesai hakkındaki açıklamaları ve Orta Vadeli Program (OVP) belgesinde yer alan maddeler, bu konudaki spekülasyonları destekler nitelikte.

ÇALIŞMA SAATLERİ DÜŞECEK Mİ?

hemsire-calisma-saatleri-kapak-foto-1200x675.jpg

Takvim Gazetesi'ne göre, memurların çalışma saatlerinin 09.00-15.30 olarak kısaltılacağı iddiaları gündemi sallıyor. Bakan Bilgin, 1 Mayıs 2023 tarihinde katıldığı Memur-Sen Genel Kurulu'nda yaptığı açıklamada, "Çalışma sürelerinin halen sanayi çağının başlangıcında talep edilen 8 saat civarında kalması olabilir mi? Elbette açıkça olamaz." ifadelerini kullanarak çalışma sürelerinin gözden geçirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

YENİ NESİL ESNEK ÇALIŞMA MODELİ HEDEFLENİYOR

16994943-1200x675.webp

Orta Vadeli Program (OVP), Türkiye'nin ekonomik ve sosyal politikalarını belirleyen önemli bir belgedir. Bu kapsamda işgücü piyasasının güvenceli esnekleştirilmesi ve yeni nesil esnek çalışma modellerinin değerlendirilmesi hedefleniyor. Programın 2024 tarihli 3. Çeyrek raporunda, "İş Kanununda sosyal taraflar ile diyalog halinde yapılacak değişiklikler ve bu doğrultuda gerçekleştirilecek ikincil mevzuat çalışmaları ile işgücü piyasalarında güvenceli esneklik sağlanacaktır." deniliyor.

ESNEK ÇALIŞMA MODELİ NEDİR?

İddialara göre, resmi dairelerin mesai saatlerinde esneklik getirileceği ve saat 15.30'dan sonra dairelerin kapanmayacağı tahmin ediliyor. Bu yeni düzenleme ile erken ayrılan personelin yerini geç gelenler doldurabilecek. Ayrıca, polis ve hemşireler gibi uzaktan çalışmanın mümkün olmadığı meslek gruplarında eski mesai sistemi sürdürülecek, ancak daha az süreli ve esnek çalışma imkanı sunulması bekleniyor.

Bu iddialar henüz resmi bir açıklama ile doğrulanmış değil. Konu kamu sektöründe çalışanlar ve vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN