Mesai saatlerine düzenleme geliyor! Milyonlarca çalışan bayram edecek: Bakan Bilgin açıkladı

Mesai saatlerine düzenleme geliyor! Milyonlarca çalışan bayram edecek: Bakan Bilgin açıkladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, resmi olarak işçilere sevindirici haberini duyurdu. Bilgin, çalışma süresi düzenlemeleri üzerine sinyaller verirken, İngiltere'nin 6 saatlik iş gününü referans gösterdi.

Sayın Prof. Dr. Vedat Bilgin, bir televizyon yayınında katıldığı bir programda gazetecilerin merakla beklediği soruları yanıtladı. Burada, haftalık 45 saatlik çalışma süresinin yeniden düzenleneceğini ifade eden Bilgin, "Çalışma saatlerimizi yeniden yapılandırmamız gerekiyor. İngiltere'de 6 saatlik bir uygulamaya geçildi, 5 saatin üzerinde düşünülüyor" şeklinde konuştu.

Bakan Bilgin, asgari ücret, emekli ve maaş zamları ile ilgili önemli açıklamalar yaptı:

"MEMURLARIMIZ KAYGI DUYMASIN"

Memurlarla gerçekleştirdiğimiz anlaşmanın dönemleri mevcut. Yasal olarak Temmuz ayında son buluyor. Kamu çalışanları ve memur sendikalarımızla temmuzda bir araya geleceğiz. Enflasyon farkını sağlayacağız. Türkiye tarihinde ilk defa sayın cumhurbaşkanımızın uyguladığı refah payı söz konusu. Hiçbir zaman memurların işçilerden daha düşük bir maaş alması uygulamasına gitmeyiz. Yüzde 14 civarında bir refah payı sağlayacağız. Temmuzda memurlara enflasyon farkı ve ek olarak refah payı sunacağız. Biz kazanacağımızı söylemiyorum, çünkü biz zaten kazanacağız. Hükümetimiz görevinin başındadır. Memurlarımız kaygı duymasın. Aşağıdaki ücreti yükselttiğimizde, yukarıdaki ücret de artıyor. Gözlemlerime dayanarak, ilk turda sayın cumhurbaşkanımız açık ara kazanıyor. Memurlar hiç endişe etmesinler. Sayın cumhurbaşkanımızın talimatı ile çalışmalarımız hazır. Temmuzda yasal olarak uygulamaya geçilecek. Ocak ayında verdiğimiz sözü tuttuğumuzu biliyorlar.

"YENİ BİR ASGARİ ÜCRET TESPİT EDECEĞİZ"

Öğrencilik yıllarımda bir fabrika duvarına asgari ücretin vergi dışı bırakılması gerektiğini yazmıştık. Ecevit ilk toplu sözleşme uygulamasını gerçekleştiren bakandır. Hükümet programına eklemiş fakat uygulayamamıştı. Bu bizim nasibimize düştü. Tüm maaşlarda asgari ücreti vergi dışı bıraktık. CHP gibi bir parti bundan nasıl haberdar olmaz anlayamıyorum. Tarihsel bir adım olduğunu düşünüyorum. 8 bin 500, beklentilerin üzerinde bir artıştı. Dolar bazında baktığımızda AK Parti döneminde en üst seviyeye ulaştığını görüyoruz. Görevim gereği bunları sayın cumhurbaşkanımıza sunduğumda kabul etti. Asgari ücretin 500 doların altında olmaması gerektiğini söylüyorum. Bizim memurlarımızın bilmesi gereken şey, Türkiye Cumhuriyeti'nin sosyal bir devlet olduğudur. Ocak ayında memnun oldukları gibi temmuzda da memnun olacaklar. Temmuzda asgari ücreti de gözden geçireceğiz. Yeni bir asgari ücret belirlemeyi planladığımızı belirtmek isterim.

HAFTALIK ÇALIŞMA SAATLERİ DÜZENLEMESİ

İngiltere'deki çalışma süresi hakkında bilgi veren Bilgin, "Biz, her ailede en az bir kişinin gelir sahibi olmasını sağlayacağız. Pilot uygulamaları başlattık. Bir yıl veya altı ay süren bir eğitim sürecimiz var. Çalışmayan bir aile sayısı yüzde 10'un altına düştü. Katılanlar, ileri teknoloji eğitimleri alıyorlar. Projenin adı Üretim Sürecine Katılım Projesi. İngiltere'deki çalışma süresinin azaltılmasıyla ilgili projeler üzerinde çalışılıyor. Ben de Türkiye'deki belirli sektörlerde, emek verimliliğine göre yapılması gerektiğini belirttim. Projelerim olduğunu belirttim. 45 saat olan çalışma süresinin yeniden düzenlenmesi gerekiyor. Çalışma saatlerimizi yeniden düzenlemeliyiz. İngiltere'de 6 saatlik uygulamaya geçildi, 5 saatin üzerinde düşünülüyor. Ev hanımları emeklilikle ilgili çok mutlu oluyorlar. AK Parti gençler arasında birinci parti. Gençlerin taleplerini karşılayacak birçok projemiz var" şeklinde konuşmasını tamamladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN