Meteoroloji 18 ile uyarı çekti! Hafta sonuna kadar devam edecek: Kar, sağanak, fırtına...

Meteoroloji 18 ile uyarı çekti! Hafta sonuna kadar devam edecek: Kar, sağanak, fırtına...

Son dakika haberi... Mart ayında etkili olan sıcak hava dalgası Nisan ayı ile birlikte yerini soğuk hava dalgasına bıraktı. Hava sıcaklıkları 3-4 derece birden düşerken yağışlar etkisini göstermeye başladı. Vatandaşlar 'İstanbul'a kar ne zaman yağacak?' sorusunu araştırırken Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika uyarısı geldi. 18 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı yapıldı. Büyük fırtına geliyor! Göz gözü görmeyecek. O tarihlerde sakın dışarı çıkmayın!

Hafta başından bu yana etkisini gösteren soğuk hava dalgası etkisini iyice hissettirmeye başladı. Hava sıcaklıkları 3-4 derece birden düşerken yurdun bazı bölgelerinde yağışlar başladı. Vatandaşlar 'İstanbul'a kar ne zaman yağacak?' sorusunu sorgularken Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika uyarısı geldi. 18 ilde sarı ve turuncu kodlu alarm verildi. Hafta sonuna kadar devam edecek! O günlerde sakın dışarı çıkmayın. Göz gözü görmeyecek. İşte son dakika hava durumu haberinin detayları...

SON DAKİKA: 18 İL İÇİN SARI VE KIRMIZI KODLU ALARM VERİLDİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Adıyaman, Antalya, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Kayseri, Malatya, K.Maraş, Muş, Nevşehir, Niğde, Sivas, Tunceli, Aksaray ve Osmaniye illeri için sarı ve turuncu kodlu uyarıda bulundu.

hjhjhj-45.jpg

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN SON DAKİKA UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülke geneli parçalı ve çok bulutlu, Trakya kesimi dışında tüm bölgelerin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olmak üzere; Doğu Anadolu’nun batısı, Kahramanmaraş, Karaman, Niğde, Kayseri, Sivas, Ordu, Giresun, Trabzon, Tokat, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Ağrı, Muş, Bitlis, Adıyaman ve Diyarbakır çevreleri ile Adana ve Osmaniye’nin kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

yeni-hjhjhj-1.jpg

Güneydoğu Anadolu’da toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunmaktadır.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

KUVVETLİ YAĞIŞLAR GELİYOR

Yağışların; Doğu Anadolu’nun batısı, Kahramanmaraş, Karaman, Niğde, Kayseri, Sivas, Ordu, Giresun, Trabzon, Tokat, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Ağrı, Muş, Bitlis, Adıyaman ve Diyarbakır çevreleri ile Adana ve Osmaniye’nin kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

7 NİSAN 2023 CUMA GÜNÜ

h1.png

8 NİSAN 2023 CUMARTESİ GÜNÜ

h2.png

9 NİSAN 2023 PAZAR GÜNÜ

h3.png

10 NİSAN 2023 PAZARTESİ GÜNÜ

h4.png

11 NİSAN 2023 SALI GÜNÜ

h5.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN