Meteoroloji, AKOM ve AFAD duyurdu: İstanbullulara SMS'li uyarı

Meteoroloji, AKOM ve AFAD duyurdu: İstanbullulara SMS'li uyarı

İstanbul'un bazı bölgelerinde dün etkili olan sağanağın ardından 11 Ağustos Perşembe (bugün) için alarm verildi. Meteoroloji, AKOM ve AFAD'dan peş peşe 'çok kuvvetli sağanak' uyarısı geldi. AFAD, vatandaşların yağışlara karşı tedbirli olmaları gerektiğini belirten bir mesaj gönderdi. İşte haritalarla 5 günlük hava durumu tahminleri...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 11 Ağustos 2022 Perşembe hava durumu raporunu yayımladı. Son değerlendirmelere göre, ülkenin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Akdeniz'in iç kesimleri ve İskenderun Körfezi Çevreleri, Batı Karadeniz (Sinop hariç), Balıkesir, Muğla, Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane ve Ardahan çevreleri ile Denizli'nin güney ve doğu ilçelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

İl il hava durumu için tıklayın

Yağışların, İstanbul, Yalova, Bartın, Isparta ve Burdur çevreleri ile Muğla ve Antalya'nın iç kesimleri, Denizli'nin güney ve doğu ilçelerinde çevrelerinde kuvvetli, İstanbul'un Anadolu Yakası, Kocaeli, Sakarya, Düzce ve Zonguldak, çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor.

İstanbul için 'turuncu' kodlu uyarı

Öte yandan, AFAD ve AKOM İstanbul'un her iki yakası ile, Sakarya, Kocaeli ve Sinop'un bazı bölgeleri için şiddetli yağmur uyarısında bulundu. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, bugün sabah saatlerinden itibaren beklenen kuvvetli yağış nedeniyle vatandaşları uyardı. Yapılan paylaşımda İstanbul'da "turuncu" kodlu uyarı yapıldığı görüldü.

SMS'li uyarı

Söz konusu uyarının akabinde AFAD, vatandaşların bugün ve yarın etkili olması beklenen yağışlara karşı tedbirli olmaları gerektiğini belirten bir mesaj gönderdi.

ws.jpg

Cep telefonlarına gönderilen SMS'te "İstanbul'da perşembe ilk saatlerden itibaren çok kuvvetli yağış bekleniyor. Sel, yıldırım, dolu, hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olun" denildi.

İmamoğlu'ndan 'kuvvetli yağış' açıklaması

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKOM'da açıklamalarda bulundu. Meteoroloji'nin kuvvetli yağış uyarılarına ilişkin teyakkuzda olduklarını söyleyen İmamoğlu, yağışın Pendik, Tuzla, Maltepe ve Şile'de daha etkili olacağını öngördüklerini belirtti.

İmamoğlu'nun açıklamasından satır başları:

"Şu an itibarıyla yağışın Kocaeli ve Sakarya hattında daha etkili olacağı öngörüsü var. Saat 15.00'e kadar İstanbul'da bu illerin arasında ancak Pendik, Tuzla, Maltepe ve Şile'de daha etkili olacağını öngörüyoruz. Yine de bu günü kontrollü bir şekilde geçireceğiz. Arkadaşlarımızın tamamı sahada. Burada yöneticilerimiz var.

Biz 2.5 yıldır İstanbul'da hem İSKİ, hem altyapı ve yol bakım, hemde fen işleri gibi birimlerimizle beraber İstanbul'un altyapı ile ilgili ciddi sorunların bir kısmını çözdük. Ama elbette yatırımlarımız devam ediyor. Sağanak yağışların, anlık düşüşlerin olduğu noktalarda yaptığınız yatırım ya da oradaki alt yapının iyi olması buna tam yeterli olamayabiliyor. Bu manada sahada binlerce otobüsümüz hizmet ediyor.

İETT üzerinden de anlık yağışın düştüğü noktalara müdahale konusunda bütün şoförlerimiz talimatlı. Vatandaşlarımızın konforunu bozacak hatta daha ileri seviyeye gidecek bir takım olumsuzlukları anında giderme noktasında da tedbir almak gayreti içerisindeyiz. Benzer şeyi muhtarlıklarımız üzerinde de yürütmekteyiz"

Haritalarla 5 günlük hava durumu tahminleri

haritatahmingun1.jpg

haritatahmingun2.jpg

haritatahmingun3.jpg

haritatahmingun4.jpg

haritatahmingun5.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN