Meteoroloji Genel Müdürlüğü uyardı! Şehirler harekete geçti! O illerde sel paniği başladı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü uyardı! Şehirler harekete geçti! O illerde sel paniği başladı

Türkiye yağışlı havaların etkisi altına girerken Ankara'da görülen dolu ve kar yağışı herkesi şaşkına döndürdü. Yağışlarla birlikte yollar kısa sürede beyaza bürünürken Ankaralılar da duruma şaştı kaldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Türkiye genelinde görülecek yağışlara karşı illeri tek tek uyardı. İşte güncel hava durumu tahminleri…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan güncel hava tahmini raporları merak ediliyor. Yurdun dört bir yanında yağışlar etkisini gösterirken sel ve fırtına da hayatı olumsuz etkiliyor. O doğuda görülen yağışlar sele neden olurken birçok vatandaş da hayatını kaybetti. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Ankaralılar için uyarılarını peş peşe sıraladı. Ankara'da hava çok bulutlu görülürken doğusunda ve güneyinde yağmur ve sağanak yağışlar etkili olacak. 18 Mart Öğle saatlerinde Ankara'da sürpriz bir şekilde kar ve dolu yağışı etkili olurken yollarda bir anda beyaza büründü. Yağışlı havalar devam ederken Meteoroloji Genel Müdürlüğü yağışlara karşı bütün vatandaşları uyardı.

YURT GENELİNDE HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son açıklamalar kapsamında Yurt genelinde çok bulutlu bir hava etkili olacak. Marmara Bölgesi'nin doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Tekirdağ, Kırklareli ve Muğla çevreleri ile Çanakkale’nin iç kesimlerinde yağışlar etkisini gösterecek. Genel olarak yağmur ve sağanak yağışlar etkili olurken Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile iç ve Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğu kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar yağışları etkisini gösterecek.

yagis-yagmur.jpg


Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu’nun batı kesimleri ile İstanbul'un Anadolu yakası, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Malatya, Elazığ, Tunceli ve Mardin çevrelerinde yağışların kuvvetli olacağı ifade edilirken Adıyaman ve Şanlıurfa çevreleri ile Kahramanmaraş’ın doğu, Malatya'nın güney ilçelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli yağışlar etkili olacak.

sel.jpg
FIRTINAYA KARŞI DİKKATLİ OLUN


Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu’nun batı kesimleri ile İstanbul’un Anadolu Yakası, Kocaeli, Yalova, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın, Malatya, Elazığ, Tunceli ve Mardin çevrelerinde kuvvetli Yağışlar etkili olurken Adıyaman ve Şanlıurfa çevreleri ile Kahramanmaraş'ın doğusu Malatya'nın Güney ilçelerinde çok kuvvetli Hatta yer yer şiddetli yağışlar etkisini gösterecek. Bölgelerde görülebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar ve fırtınaya karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.

firtina-1.jpg


METEOROLOJİ ÇIĞ TEHLİKESİ İÇİN UYARDI

Özellikle Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu Bölgesi'nin eğimli ve yüksek yamaçlarında çığ tehlikesi olduğunu vurgulayan Uzmanlar vatandaşların çığ riskine karşı dikkatli ve tedbirli olması gerektiğini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN