Meteoroloji uyardı! Bu yağışlar herkesi canından bezdirecek! Ülkede kuru yer kalmayacak! Yağmur, fırtına, toz, çamur…

Meteoroloji uyardı! Bu yağışlar herkesi canından bezdirecek! Ülkede kuru yer kalmayacak! Yağmur, fırtına, toz, çamur…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan hava tahmin raporu yağışları gösteriyor. 10 Nisan 2023 tarihinden itibaren Türkiye yağışlı havaların etkisi altına girecek. Ülkenin dört bir yanında yağmur beklenirken kar yağışları da etkili olacak. İşte Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava raporu…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarılar kapsamında ülke genelinde yağışların etkili olacağı belirtildi. 10 Nisan 2023 tarihinden itibaren yağışlar ülkeye giriş yaparken uyarılarda peş peşe geldi. İşte Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava raporu…

SAĞANAK YAĞIŞLARA KARŞI DİKKATLİ OLUN

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ülke genelinde yağışların görüleceğini belirtti. Genellikle sağanak yağışların etkili olacağı belirtilirken Güney kesimlerde yer yer gök gürültülü sağanak yağışların olacağı aktarıldı. Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz, İç Anadolu Bölgesi'nin kuzeyi ve batısı ile Batı Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı ve güneyi, Güneydoğu Anadolu'da yerel olarak kuvvetli yağışların beklendiği vurgulandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarılar kapsamında Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde toz taşınımı görülebileceği söylendi.
yagis-yagmur.jpg

KUVVETLİ YAĞIŞLAR HAYATI OLUMSUZ ETKİLEYECEK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ülke genelinde görülebilecek kuvvetli yağışlar için uyarılarını peş peşe sıraladı. Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeyi ve batısı, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı ve güneyi ile Güneydoğu Anadolu'da yağışların kuvvetli olacağı vurgulandı.


Uzmanlar tarafından yapılan uyarılar kapsamında yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğinin altı çizildi.

yagmur-yagisi-1.jpg
FIRTINA ETKİSİNİ GÖSTERECEK


Kuvvetli rüzgar uyarısında bulunan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara’da kuzey ve kuzeydoğu yönlerden, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusu için şiddetli fırtına açıklamasında bulundu. Güney yönünden esecek olan rüzgarlar kuvvetli ve fırtına olarak etkisini gösterecek. 40-70 km/saate esmesi beklenen rüzgar vatandaşlara da zor anlar yaşatacak. Uzmanlar olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini vurguladı.
firtina-1.jpg

TOZ TAŞINIMI YAŞANACAK

Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu'nun güneyinde toz taşınımı beklendiği uyarısı yapıldı. Toz ile birlikte görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşüş, yağış alan yerlerde ise çamur şeklinde olumsuzlukların görülebileceği belirtildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama kapsamında vatandaşların olumsuz hava şartlarına karşı dikkatli ve tedbirli olması gerektiği aktarıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN