Meteoroloji ve Prof. Dr. Orhan Şen’den peş peşe uyarı: İstanbul'da 8 gün boyunca montsuz dışarı çıkmayın

Meteoroloji ve Prof. Dr. Orhan Şen’den peş peşe uyarı: İstanbul'da 8 gün boyunca montsuz dışarı çıkmayın

İstanbul’da yazdan kalma ılık günler yerini sert bir sonbahar dalgasına bırakıyor. Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, megakentte 7-8 gün sürecek yağışlı bir sistemin etkisine girileceğini belirterek mont ve şemsiye uyarısında bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün 5 günlük hava tahmin verileri de uyarının boyutunu gözler önüne serdi; pazartesi günü kent genelinde "kuvvetli sağanak" beklenirken, sıcaklıklar hızla 20 derecenin altına gerileyecek.

Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul’da yarın akşam başlayacak yağışların 7-8 gün boyunca etkili olacağını belirterek, “Pazardan itibaren yağmurluksuz ve şemsiyesiz çıkmayın” uyarısında bulundu. MGM tahminlerinde de pazar gününden itibaren kent genelinde gök gürültülü, pazartesi günü ise yer yer kuvvetli sağanak bekleniyor. Yağışlı havalarda trafiğin sık sık kilitlendiği İstanbul’da, bir haftayı aşacak yağışlı periyodun özellikle sabah ve akşam saatlerinde ulaşımı ciddi biçimde zorlaştırması bekleniyor. Sıcaklıklar da yeni haftada 20 derece civarına gerileyecek.

Hava durumuna ilişkin son değerlendirmelerini paylaşan duayen meteorolog Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbulluları uzun soluklu bir yağış dalgasına karşı uyardı. Sıcaklıkların aniden mevsim normallerine gerileyeceğini vurgulayan Prof. Dr. Şen, şu ifadeleri kullandı:

"İstanbul’da yarın akşam yağmur başlıyor. 7-8 gün yağmur var. Pazar gününden itibaren yağmurluksuz ve şemsiyesiz çıkmayın. Islanmak da iyidir. Sıcaklıklar da Ekim ortalamasına geliyor; 20 dereceyi geçmeyecek. Montunuzu da yanınızda bulundurun."

MGM RAPORU DOĞRULADI: PAZARTESİ GÜNÜ İÇİN "KUVVETLİ" ALARM!

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü’nün İstanbul için yayımladığı 5 günlük tahmin tablosu da beklenen sert hava değişimini detaylarıyla ortaya koydu:

26 EYLÜL CUMARTESİ: Kentin güney ve merkezi ilçelerinde parçalı bulutlu bir gökyüzü hakim olurken, İstanbul Havalimanı, Çatalca, Silivri, Sarıyer ve Şile hattında yerel gökgürültülü sağanak geçişleri başlayacak. Sıcaklıklar son kez 24-26 derece bandında seyredecek.

27 EYLÜL PAZAR: Yağışlı hava dalgası megakentin tamamına yayılacak. Bütün ilçelerde gökgürültülü sağanak yağış etkili olurken hava sıcaklıkları hissedilir derecede düşüşe geçecek.

28 EYLÜL PAZARTESİ: Sistemin en kritik günü yaşanacak. MGM verilerine göre Adalar'dan Kadıköy'e, Beşiktaş'tan Silivri'ye kadar İstanbul'un 39 ilçesinin tamamında "Kuvvetli Gökgürültülü Sağanak Yağış" bekleniyor.

29 - 30 EYLÜL (SALI VE ÇARŞAMBA): Gökgürültülü sağanak yağışlar etkisini sürdürmeye devam edecek. Termometreler; Arnavutköy, Sancaktepe, Ümraniye, Fatih ve Üsküdar gibi birçok ilçede 17 ila 19 dereceye kadar inerek 20 derecenin altında kalacak.

TEDBİRİ ELDEN BIRAKMAYIN

Yetkililer ve uzmanlar, özellikle pazar gününden itibaren başlayıp hafta başına sarkacak kuvvetli yağışlar nedeniyle oluşabilecek su baskınları, ani sel ve ulaşımda aksamalara karşı vatandaşların tedbirli olmasını tavsiye ediyor. Aynı zamanda sert sıcaklık düşüşü nedeniyle İstanbulluların mevsim geçişi hastalıklarına karşı hazırlıklı olmaları ve kalın giysileri yanlarında bulundurmaları önem taşıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN