Meteoroloji'den 12 kente 'sarı' alarm: Sel, dolu, yıldırım, hortum...

Meteoroloji'den 12 kente 'sarı' alarm: Sel, dolu, yıldırım, hortum...

Meteoroloji'nin son tahminlerine göre; 12 kent için sarı kodlu uyarı yapılırken yağışların, İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Orta Karadeniz’in iç kesimleri ile Adana, Mersin, Kırşehir, Kırıkkale, Yozgat, Bolu ve Tunceli çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bu bölgelerde söz konusu olan ani sel, su baskını, yerel dolu, yıldırım, hortum gibi riskli olaylara karşı dikkatli olunması gerekiyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, güncel hava durumu tahmin raporunu yayımladı. Buna göre, yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın güneyi, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Edirne ve Tekirdağ çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların: İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Orta Karadeniz’in iç kesimleri ile Adana, Mersin, Kırşehir, Kırıkkale, Yozgat, Bolu ve Tunceli çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yerel dolu, yıldırım, hortum ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın Doğu Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun batısında güney yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

HAVA SICAKLIĞI

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Batı kesimlerde mevsim normallerinin altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

SARI KODLA UYARI YAPILAN KENTLER

Afyonkarahisar, Antalya, Aydın, Burdur, Denizli, Eskişehir, Isparta, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla ve Uşak.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

22 MAYIS 2023 PAZARTESİ GÜNÜ

1.jpg

23 MAYIS 2023 SALI GÜNÜ

1-001.jpg

24 MAYIS 2023 ÇARŞAMBA GÜNÜ

1-002.jpg

25 MAYIS 2023 PERŞEMBE GÜNÜ

1-003.jpg

26 MAYIS 2023 CUMA GÜNÜ

1-004.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN