Meteoroloji'den 7 kent için 'sarı' alarm: Sağanak yağış ve kar geliyor

Meteoroloji'den 7 kent için 'sarı' alarm: Sağanak yağış ve kar geliyor

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara, Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde sağanak yağışın etkili olması beklenirken Muğla, Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Batman, Şırnak ve Hakkari için 'sarı' alarm verildi. Öte yandan hava sıcaklıklarının hafta ortasından itibaren doğu kesimlerde artarak mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, güncel hava durumu tahmin raporunu paylaştı. Buna göre Muğla, Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Batman, Şırnak ve Hakkari için 'sarı' alarm verirken Marmara başta olmak üzere Ege, Batı Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde sağanak yağış beklendiğini belirtti. Yağışların yüksek kesimlerde ise Erzincan, Erzurum, Kars, Bitlis, Van ve Hakkari'de kar şeklinde olacağı belirtildi.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

7 KENT İÇİN 'SARI' ALARM

Meteoroloji Muğla, Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Batman, Şırnak ve Hakkari için 'sarı' alarm verdi. Vatandaşların sel ve su taşkını gibi afetlere karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulunuldu.

Genellikle yağmur ve sağanak, Güney Ege ve Batı Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; Muğla ve Antalya çevreleri ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ve Elazığ, Tunceli, Bingöl, Şırnak, Hakkâri çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde yer yer pus ve sis bekleniyor.

HAVA SICAKLIKLARI

Mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının hafta ortasından itibaren doğu kesimlerde artarak mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU

haritatahmingun1.pngharitatahmingun2.pngharitatahmingun3.pngharitatahmingun4.pngharitatahmingun5.png

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN