Meteoroloji'den flaş dolu uyarısı: İstanbul'da bu saatlere dikkat

Meteoroloji'den flaş dolu uyarısı:  İstanbul'da bu saatlere dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda 48 il için uyarı yapıldı. Gök gürültülü sağanak yağmur uyarısına fırtına uyarısı da eklendi. CNN TÜRK Meteoroloji Danışma Prof. Dr. Orhan Şen ise İstanbul'da dolu yağışı beklendiğini belirtti. Şen'in dolu açıklamaları, MGM'den yapılan 5 günlük haritalı hava durumu tahmini ve son dakika yapılan uyarılar haberimizde...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre Türkiye yağmura teslim olacak. CNN TÜRK Meteoroloji Danışma Prof. Dr. Orhan Şen hava durumuyla ilgili İstanbul'da bugün bölgesel olarak dolu yağışı beklendiğini fakat dolunun büyüklüğü ve zarar verebilecek miktarda olup olmadığını 1 veya 2 saat önceden tahmin edebildiklerini belirterek vatandaşları uyardı. MGM ise bu gün ve yarın Marmara, Kuzey Ege, Batı Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Antalya, Isparta, Burdur ve Aydın çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği belirtiliyor.

İSTANBUL'A DOLU YAĞIŞI BEKLENİYOR

CNN TÜRK Meteoroloji Danışma Prof. Dr. Orhan Şen hava durumuyla ilgili önemli bilgiler verdi. Şen, yaptığı açıklamada İstanbul'a bugün dolu yağabileceğini fakat yağışın kent genelinde değil de bölgesel olacağını belirtti. Dolunun büyüklüğü ve zarar verebilecek miktarda olup olmadığını ise 1 veya 2 saat önceden tahmin edebildiklerini belirten Şen vatandaşların her ihtimale karşı tedbirli olması gerektiğini belirtti.

Prof. Dr. Orhan Şen ayrıca "Yağış var. Daha çok Marmara'nın güney ve doğusunda ağır basıyor. Batı Karadeniz ve Kuzey Ege'de de yağış var. Ne zaman kuvvetli olacak yağış ve ne zaman doluya dönecek? Öğle saatlerinden sonra böyle bir yağış bekliyoruz" dedi.

DOLU NASIL OLUŞUR?

Büyük bulutlarda olur. Kümelenen gök gürültüsü yapan bulutlarda olur. Bulutun içerisinde 0 derecesine kadar su damlacığının çıkıp donması ve tekrar aşağı gelmesi bulut çevresinden meydana gelen yağış tipidir.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

hava-durumu1.jpghava-durumu2.jpghava-durumu3.jpghava-durumu4.jpghava-durumu5.jpg

RÜZGAR: Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-80 km/sa), İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-80 km/sa), İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-80 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Marmara'nın güney ve doğusu, Batı Karadeniz ve Tekirdağ çevrelerinde kuvvetli (20-50 kg/m2), Çanakkale ile Balıkesir'in kuzey ve batı ilçelerinde çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey ve batı kesimlerde 4 ila 10 derece azalarak, batıda mevsim normallerinin civarı ve yer yer altında, doğuda ise mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

EGE İÇİN FIRTINA UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan uyarıya göre kuzey ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75km/saat) olması tahmin edilen fırtınanın öğle saatlerinde etkisini kaybedeceği öngörülüyor.

Ulaşımda aksamalara karşı tedbirli ve dikkatli davranılması gerekiyor.

firtina-yagmur.jpg

İSTANBUL'A YAĞMUR UYARISI

Marmara Bölgesi'nde sağanağın İstanbul, Tekirdağ, Yalova, Kocaeli, Sakarya çevreleri ile Edirne'nin güneyinde kuvvetli olması öngörülüyor.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre, bölgede parçalı ve çok bulutlu hava hakim olacak.

Bölge genelinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak tahmin ediliyor. Yağışların; İstanbul, Tekirdağ, Yalova, Kocaeli, Sakarya çevreleri ile Edirne'nin güneyinde kuvvetli olması bekleniyor.

Bölgedeki sıcaklıkların 4 ila 8 derece azalması, sıcaklıkların mevsim normalleri civarında veya yer yer altında olması öngörülüyor.

Rüzgarın kuzeyli yönlerden kuvvetli, bölgenin batısında yer yer fırtına şeklinde, akşam saatlerinden sonra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Bölgede kuvvetli yağış ve rüzgar ihtimali nedeniyle olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması isteniyor.

firtina.jpg

KARADENİZ'DE KUVVETLİ FIRTINA

Doğu Karadeniz'de bu akşam saatlerinde fırtına beklendiği bildirildi.

Meteoroloji 11. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bu akşam saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde fırtınanın etkili olmasının beklendiği vurgulandı.

Fırtınanın yarın sabah saatlerine kadar etkisini sürdüreceğine dikkat çekilen açıklamada, ulaşımda aksamalar yaşanabileceği kaydedildi.

ERZURUM VE ERZİNCAN İÇİN FIRTINA UYARISI

Erzurum ve Erzincan çevrelerinde kuvvetli fırtına bekleniyor.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, yarın sabah saatlerinden itibaren Erzurum ve Erzincan'da görülecek rüzgar, fırtınaya dönüşecek.

Kuvvetli fırtınanın saatteki hızının 60 ila 90 kilometre olması bekleniyor.

Vatandaşların ve yetkililerin, kuvvetli rüzgar ve fırtına nedeniyle ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar gibi muhtemel olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN