Meteoroloji'den hafta sonu uyarısı: Kuvvetli geliyor

Meteoroloji'den hafta sonu uyarısı: Kuvvetli geliyor

Meteoroloji'nin son tahminlerine göre Ramazan'ın ilk günü Marmara'da, başta İstanbul olmak üzere aralıklı yağış ve toz aşınımı bekleniyor. Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, hafta sonu için rüzgarın 80 km'yi bulacağını belirterek uyardı.

Meteoroloji'nin son tahminlerine göre Ramazan'ın ilk günü, başta İstanbul olmak üzere Marmara'da aralıklı yağışla beraber fırtına uyarısının da yapıldığı bölge için toz taşınımı riski devam ediyor. Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, hava durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Şen, hafta sonu rüzgarın 80 km'yi bulacağını belirterek uyarılarda bulundu.

Ülkemizin kuzey ve batı kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Çanakkale, Balıkesir'in kuzey kesimleri ve İstanbul çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

METEOROLOJİ UZMANI ŞEN'DEN UYARI

Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, hafta sonu beklenen hava durumuna ilişkin bilgiler verdi ve fırtına uyarısı yaptı.

Orhan Şen, şu ifadeleri kullandı:

Bugün ve yarın (Pazar) İç Anadolu, Marmara ve Ege'de güney batı (Lodos) yönünden fırtına var. Hızı zamanla 75 km/saate ulaşır. Çatı altlarına ve ağaç yanlarına aracınızı park etmeyin, dolaşmayın.

Bu gece İstanbul'a yağmur gelecek. Marmara ve Karadeniz Bölgesi'nde önümüzdeki 2-3 gün aralıklı yağmur alacak. Yağmurla birlikte kuzey bölgelerde (Marmara, Karadeniz) sıcaklıklar Marmara'da 6-7 C, Karadeniz'de 10 C düşecek. Türkiye'nin güneyinde önümüzdeki 4-5 gün daha yağış görünmüyor.

HAVA SICAKLIĞI

Sıcaklıklarda önemli bir değişiklik olmayacağı, yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR'A DİKKAT

Genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Ege, İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ RÜZGAR 80 KM'Yİ BULACAK

Rüzgarın; Marmara, Ege, İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-80 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI

Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yamaçlarda çığ riski olmasından dolayı meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

TOZ TAŞINIMI UYARISI

Yurdun batı kesimleri ile Güneydoğu Anadolu'nun güneyinde toz taşınımı beklendiğinden meydana gelebilecek görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşme, yağış ihtimali olan yerlerde ise çamur şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayınlayacağı uyarı ve hava tahmin raporlarının dikkatle takip edilmesi önem arz etmektedir.

5 GÜNLÜK HAVA DURUMU HARİTASI

1.png2.png3.png4.png5.png

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN