Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı: Afet bölgesine turuncu alarm!

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı: Afet bölgesine turuncu alarm!

Meteoroloji'den, sel felaketinin vurduğu Adıyaman ve Şanlıurfa da dahil olmak üzere 5 ile turuncu kodlu uyarı geldi. Kuvvetli yağışlar nedeniyle oluşabilecek sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olunması çağrısı yapıldı.

Adıyaman ve Şanlıurfa'nın, kuvvetli yağışların ardından yaşadığı sel felaketi sonrası gözlerin çevrildiği Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava durumuna ilişkin güncel tahmin raporunu yayımladı. Buna göre, ülke genelinin çok bulutlu, Marmara’nın batısı, Kıyı Ege ile Antalya çevreleri dışında kalan diğer bölgelerin ise aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yarın Batı ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile İç Anadolu'nun kuzeydoğusu ve Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar bekleniyor. Yağışların Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu’nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu, Orta Karadeniz ile Konya’nın kuzeyi, Kırşehir, Nevşehir, Yozgat ve Kayseri çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

5 İLE TURUNCU KODLU UYARI

Diğer yandan Meteoroloji; Kahramanmaraş, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Şırnak'a, kuvvetli yağış sebebiyle oluşabilecek olumsuzluklar nedeniyle turuncu kodlu uyarıda bulundu.

ÇIĞ TEHLİKESİ

Ayrıca Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu'nun yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ riski bulunuyor.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

19 MART 2023 PAZAR GÜNÜ

1.jpg

20 MART 2023 PAZARTESİ GÜNÜ

1-001.jpg

21 MART 2023 SALI GÜNÜ

1-002.jpg

22 MART 2023 ÇARŞAMBA GÜNÜ

1-003.jpg

23 MART 2023 PERŞEMBE GÜNÜ

1-004.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN