Meteoroloji'den Marmara ve Ege'ye kritik uyarı: 80 km hızla vuracak!

Meteoroloji'den Marmara ve Ege'ye kritik uyarı: 80 km hızla vuracak!

Meteoroloji'nin güncel değerlendirmelerine göre; İstanbul, Tekirdağ, Kırklareli, Edirne, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Yalova, İzmir ve Manisa çevrelerinde kuvvetli lodos (50-70 km/saat, yüksek kesimlerde 70-80 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son hava durumu tahmin raporunu yayımladı. Buna göre, bazı illerde yoğun kar yağışı, Doğu Akdeniz ve İç Anadolu'da da kuvvetli rüzgar etkisini gösterecek. Yapılan açıklamada; ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın kuzeyi, Batı ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu(Malatya hariç), Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Ordu çevrelerinin yağışlı geçeceği belirtildi.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

Yağışların, Marmara'nın kuzeyi ile Elazığ, Diyarbakır, Mardin ve Batman çevrelerinde yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olmak üzere Muş'ta kuvvetli, Ağrı, Bitlis, Iğdır'ın yüksekleri, Kars'ın güneyi, Van, Hakkari, Şırnak ve yüksek kesimleri başta olmak üzere Siirt'te yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunuyor.

LODOS UYARISI

Bugün Marmara ve Ege bölgelerinde rüzgarın, güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli, İstanbul, Tekirdağ, Kırklareli, Edirne, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, İzmir ve Manisa çevrelerinde kuvvetli, yer yer hamleli fırtına (50-70 km/saat, yüksek kesimlerde 70-80 km/saat) şeklinde eseceği bildirildi. Lodos bugün saat 09.00'dan, pazar günü saat 06.00'ya kadar sürecek. Ulaşımda aksamalar, çatı uçması, soba ve doğal gaz kaynaklı baca zehirlenmesi, ağaç ve direk devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

1 NİSAN 2023 CUMARTESİ GÜNÜ

1-002.jpg

2 NİSAN 2023 PAZAR GÜNÜ

1-003.jpg

3 NİSAN 2023 PAZARTESİ GÜNÜ

1-004.jpg

4 NİSAN 2023 SALI GÜNÜ

1-005.jpg

5 NİSAN 2023 ÇARŞAMBA GÜNÜ

1-006.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN