Aday adayı olmuştu! CHP'de Candan Erçetin krizi: Genel Merkez'e telefon yağdı!

Aday adayı olmuştu! CHP'de Candan Erçetin krizi: Genel Merkez'e telefon yağdı!

CHP'nin ünlü şarkıcı Candan Erçetin'i Kırklareli'nden milletvekili adayı göstermek istemesine, il teşkilatından itiraz geldi. Ankara'daki CHP genel merkezine giderek gerekçelerini ileten il yöneticilerinin itiraz nedenleri de belli oldu. İşte detaylar...

Milletvekili aday adaylığı başvuruları tamamlanan partilerde 9 Nisan 2023 tarihinde Yüksek Seçim Kurulu'na teslim edilecek listelere dair yoğun bir çalışma sürüyor. 2018 seçimlerine göre aday adaylığı başvurusunu ikiye katlayan ve 3 bin 500'ün üzerinde adaylık başvurusu alan CHP'de milletvekilliği listelerine dair son sözü cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu söyleyecek.

chp-genel-merkezi-nerede.jpg

CANDAN ERÇETİN KIRKLARELİ'Nİ İSTEDİ

CHP'ye aday adaylığı başvurusunda bulunan isimler arasında Candan Erçetin de yer aldı. Lüleburgaz doğumlu olan ünlü şarkıcının Kırklareli'nden adaylık başvurusu yapması ve CHP'nin vitrin adaylarından biri olması Kırklareli CHP il örgütünü ayaklandırdı. Candan Erçetin'in Kırklareli'nden adaylığına karşı olan çok sayıda parti örgütü temsilcisi, genel merkezi ziyaret etti.

CHP'LİLERDEN İTİRAZ GELDİ

İnternet Haber'de yer alan habere göre, Kırklareli CHP yöneticileri genel başkan yardımcılarına Candan Erçetin'le ilgili itirazlarını iletti. CHP Genel Merkezi'ne gelerek ünlü ismin Kırklareli yerine İstanbul gibi daha merkezi bir yerden aday gösterilmesini talep edenlerin yanı sıra parti kurmaylarını telefonla arayarak Candan Erçetin'in başka bir bölgeden aday gösterilmesi gerektiğini ifade edenler oldu.

candan-ercetin-hangi-partiden-milletvekili-adayi.jpg

ÇEVRE SORULARINI ÇÖZECEK ADAY İSTERİZ

İtirazların merkezinde çevre örgütlerinin temsilcileri yer aldı. Kentin çok sayıda çevre sorunu olduğunu belirten temsilcilere göre, bu konuda adım atacak isimlerin kenti Meclis'te temsil etmesi gerekiyor. 14 Mayıs 2023 Pazar günkü seçimlerde üç milletvekili çıkaracak olan kenti, parlamentoda hali hazırda iki CHP, bir de AK Parti milletvekili temsil ediyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN